Билкови комбинации за безсъние и неврози

Стресът е неразделна част от живота ни, а това винаги има негативни последствия

Според статистиката всеки втори страда или е страдал в някаква част от живота си от невроза или депресия. Това е така поеже стресът е станал неразделна част от живота ни, а това винаги има и негативни последствия, като неврозата, депресията, безсънието и др.

“Фигурин
Според статистиката всеки втори страда или е страдал в някаква част от живота си от невроза или депресия!

Според статистиката всеки втори страда или е страдал в някаква част от живота си от невроза или депресия!

Билка.инфо ви предлага тези рецепти, които са доказали своята ефективност в българската народна медицина при безсъние, неврози, сърдечни неврози, начални форми на хипертония и неврогенни нарушения на храносмилателната система.

Начин на приготвяне и употреба – 30 г цвят от липа, 15 г корени от дилянка, 15 г листа от глог, 15 г листа от лютива мента и 25 г стръкове от дяволска уста се смесват. Две супени лъжици от така получената смес се варят в 200 мл вода в продължение на 2 – 3 минути. Приема се по 75 мл 3 пъти дневно.

Начин на приготвяне и употреба – 10 г корени от дилянка, 5 г стръкове от дяволска уста, 5 г плодове от копър , 5 г цвят от липа, 20 г съцветия от хмел, 20 г цвят от лайка, 5 г стръкове лазаркиня и 30 г листа от маточина се смесват. В 200 мл вода врат за около 1 – 3 минути, 2 супени лъжици от сместа. Полученият чай се пие студен, по 1 винена чаша 3 пъти на ден.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *