Билкови лосиони за освежаване на кожата

Те са изключително лесни за приготвяне и употреба в домашни условия

Билките винаги са намирали приложение при отстраняването на редица козметични дефекти. Козметиката не винаги е сложна и ние от Билка.инфо ви предлагаме няколко изключително лесни за приготвяне и употреба лосиона, с чиято помощ доказано ще освежите кожата си.

Билкови лосиони за кадифена кожа!

Билкови лосиони за кадифена кожа!

Начин на приготвяне и употреба – с 500 мл вряла вода се заливат 50 г свежи цветове от метличина и се оставят да киснат за час. След прецеждане и изстиване така приготвеният лосион премахва зачервяването на клепачите, придава блясък на очите и свива разширените пори.

Начин на приготвяне и употреба – за 10 минути се варят в 200 мл вода 2 супени лъжици предварително наситнена лайка. След изстиване лосионът се използва за омекотяване на кожата, а също и като ободрителен лосион.

Начин на приготвяне и употреба – за 1 час в 300 мл вряла вода се кисната 2 супени лъжици розмарин. Полученият лосион намира приложение за освежаване на кожата и премахването на торбичките под очите.

Начин на приготвяне и употреба – с 300 мл силна домашна ракия се заливат 1 чаша пресни горски ягоди и се оставят да киснат за 30 дни. Прецежда се и с полученият лосион се маже лицето за освежаване на кожата (лосионът е прекалено силен затова е важно преди употреба настойката да се разреди със същото количество вода). Рецептата е изпълнима и със същото количество горски малини.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *