Билкови лосиони за освежаване на кожата

Те са изключително лесни за приготвяне и употреба в домашни условия

Билките винаги са намирали приложение при отстраняването на редица козметични дефекти. Козметиката не винаги е сложна и ние от Билка.инфо ви предлагаме няколко изключително лесни за приготвяне и употреба лосиона, с чиято помощ доказано ще освежите кожата си.

Билкови лосиони за кадифена кожа!

Билкови лосиони за кадифена кожа!

Начин на приготвяне и употреба – с 500 мл вряла вода се заливат 50 г свежи цветове от метличина и се оставят да киснат за час. След прецеждане и изстиване така приготвеният лосион премахва зачервяването на клепачите, придава блясък на очите и свива разширените пори.

Начин на приготвяне и употреба – за 10 минути се варят в 200 мл вода 2 супени лъжици предварително наситнена лайка. След изстиване лосионът се използва за омекотяване на кожата, а също и като ободрителен лосион.

Начин на приготвяне и употреба – за 1 час в 300 мл вряла вода се кисната 2 супени лъжици розмарин. Полученият лосион намира приложение за освежаване на кожата и премахването на торбичките под очите.

Начин на приготвяне и употреба – с 300 мл силна домашна ракия се заливат 1 чаша пресни горски ягоди и се оставят да киснат за 30 дни. Прецежда се и с полученият лосион се маже лицето за освежаване на кожата (лосионът е прекалено силен затова е важно преди употреба настойката да се разреди със същото количество вода). Рецептата е изпълнима и със същото количество горски малини.

Билкови лосиони за освежаване на кожата
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *