Билкови отвари срещу бронхит за отхрачване

Билкови отвари за отхрачване има много, но днес нашата задача ще е да ви представим най-ефикасните рецепти, за да се справите бързо с бронхита.

Бронхит може да се развие в случай на вирус, но има още редица фактори, които благоприятстват това страшно и тежко заболяване. Тези фактори са системното вдишване на автомобилни газове, прах, цимент, въздух замърсен с химикали. Тютюнопушенето също оказва „благоприятна среда“ за развитието на бронхит.

При бронхит задължително се появява кашлица, която е съпътствана със зачервено гърло, отпадналост, запушен нос, главоболие и всичко това не ви позволява да извършвате възложените ви ежедневни действия. Трудното поемане на дъх не ви позволява да дишате спокойно, но с подходящите билки ще стимулирате отхрачване, за да се облекчите състоянието си.

Билкови отвари срещу бронхит за отхрачване

Билкови отвари срещу бронхит за отхрачване

Билките, които трябва да използвате за отхрачване на секретите са много, но тези с най-бързо и добро действие са мащерка, анасон, женско биле, коприва и пирея. Мащерката и женското биле стимулират отхрачването, а анасонът копривата и пиреята облекчават другите симптоми на бронхита.
Това са само малко от рецептите, които са ни завещани от народната медицина за побеждаване на бронхита и стимулирането на отхрачващото действие.

“Демир

Пирея – ще се използват корените на билката, които ще нарежем на много ситни парченца. взимаме от тях само една лъжица за супа и ги заливаме с вряща вода, която е 450 милилитра. Оставят се на котлона да поврат само за минималните 5 минутки. Тази отвара, която ще стимулира отхрачването се пие 3 пъти дневно, но преди да се нахраните по 150 милилитра.

Билкова смес за стимулиране на отхрачване – взимате от билките живовляк, теменуга, подбел, сладник и медуница, които смесвате заедно в съд. Омесвате всички лечебни билки и от тях вземате само една лъжица за супа. Накисвате билковата смес в чаена чаша питейна вода за 120 минути. После слагате чудодейната отварата на включения котлон и изчаквате тя да кипне. Тази отвара се приготвя 4 пъти на ден и се изпива.

За последната билкова смес ви трябват – по 40 грама от стръковете на лечебната мащерка, листата на подбела, корените от ружа. Към тях добавяте по 30 грама от корените на красивата билка иглика, цветовете на билката бъз и лечебните корени на сладник. Остава да добавим и по 20 грама от корените на сладката папрат. Всички билки, които комбинирахте размесвате добре и взимате от билковата смес 2 лъжици за супа. Тях заливате с 500 милилитра вряла вода. Оставяте билковата отвара за отхрачване да кисне така за 60 минути. Преди да изпиете отварата може да я подсладите със съвсем малко мед. От нея пиете 3 пъти дневно по винена чашка.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *