Билкови отвари за гладка кожа

Нормалната кожа два пъти в годината трябва да се почисти дълбоко

Нормалната кожа два пъти в годината (за мазна кожа веднъж в месеца) трябва да се почисти дълбоко, за което служат парните бани. Косите се скриват под гумена шапка или се завиват старателно с тънка кърпа. Лицето се измива добре (до 25 години с топла вода, а над 25 години с хладка, ако кожата ви не е мазна) с тоалетни трици или мек сапун. Навеждате го над чинията, в която наливате гореща вода. Покривате лицето заедно с чинията с покривка или парче платно. Така се стои 10 минути, като се долива постоянно гореща вода. За отваряне на порите е достатъчна обикновенна чиста пара. Ако искате да „зарадвате“ лицето си, използвайте пара от липов цвят или лайка.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки
Нормалната кожа два пъти в годината трябва да се почисти дълбоко!

Нормалната кожа два пъти в годината трябва да се почисти дълбоко!

Добре е да се прави парна баня преди маска, която действа толкова по-добре, колкото по-дълбоко прониква в кожата.

За да максимален ефект от парната баня, Билка.инфо ви препоръчва да комбинирате с тонизираща и почистваща витаминна маска приготвена по следния начин.

Начин на приготвяне и употреба: 1 супена лъжица овесено брашно се смесва със сок от 1 домат или половин лимон, добавя се 1 супена лъжица сок от краставица и преварено мляко, докато се получи кашица. Нанася се за 20 – 30 минути и се измива с хладка вода.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *