Билкови рецепти помагат при недостиг на кърма

Кърмата е най-добрата храна, която една майка може да предостави на своето новородено

Бебешкият организъм я освоява лесно и количеството мазнини, въглехидрати и протеини в нея е достатъчно за развитието на детето.

Но понякога количеството кърма не е достатъчно. Билка.инфо ви предлага следните билкови рецепти, с чиято помощ ще увеличите своята кърма.

Кърмата е най-добрата храна, която една майка може да предостави на своето новородено!

Кърмата е най-добрата храна, която една майка може да предостави на своето новородено!

Начин на приготвяне и употреба – смесват се и се разбъркват внимателно по 30 г стръкове от мащерка, плод от резене и плод от ким, 40 г листа от коприва и 50 г плодове от копър. 2 супени лъжици от билковата смес се заливат с 600 мл вряща вода. Врат 5 минути на тих огън и отварата се прецежда. Пие се по 100 мл 20 минути преди всяко кърмене. Добре е да се подслажда.

Начин на приготвяне и употреба – смесват се и се разбъркват внимателно по 50 г листа от коприва, плод от анасон, корени от черен оман и стръкове от живовлек. 2 супени лъжици от така получената билкова смес се заливат с 600 мл вряща вода. Врат 3 минути на тих огън, след което се оставят да киснат половин час. Отварата се прецежда и се приема 6 пъти дневно по 1 винена чаша 20 минути преди и 30 минути след хранене.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *