Билкови рецепти помагат при зъбобол

Зъбоболът не бива да се пренебрегва, помогнете си с билки

Зъбоболът несъмнено е една от най-неприятните болки, а и може да донесе тежки усложнения. Болката се усилва когато се усмихваме, когато ядем или пием, дори когато си движим главата.

“Фигурин
Зъбоболът не бива да се пренебрегва, помогнете си с билки!

Зъбоболът не бива да се пренебрегва, помогнете си с билки!

Зъбоболът не е за пренебрегване, затова се доверете на даровете на природата.

Билка.инфо ви предлага няколко бабини рецепти, с чиято помощ ще се избавите от зъбобола, но това ще бъде само временно решение. Необходимо е посещение при зъболекар, който ще разреши болезнения проблем.

Начин на приготвяне и употреба – приготвя се лапа от хрян, но да се държи на бузата не повече от 4 минути, а мястото предварително трябва да бъде намазано със свинска мас, с цел да се избегне изгаряне на кожата. Хрянът да се разбърка с малко вода и да се сложи по – плътен и не много пропусклив плат.

Начин на приготвяне и употреба – 50 г чист оцет, 3 г нишандър, 5 г стипца и 10 г сол се сваряват на тих огън и с получената отвара болният трябва да се жабури.

Начин на приготвяне и употреба – пресни листа от зеле се начукват с дървено чукче, докато омекнат и започнат да си изпускат сока. Слагат се в памучно парче плат и то се притиска на бузата откъм болния зъб.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *