Билкови рецепти спират болката в ставите

Оставете болката и сковаността в миналото си

В българската народна медицина има редица билки и рецепти с чиято помощ  ще спрете болката в ставите и усещането за скованост. Билка.инфо събра за вас най-ефикасните билкови илачи, които са доказали своята ефективност чрез многократната си употреба в българската народна медицина.

Демир бозан билки за бъбреци
Оставете болката и сковаността в миналото си!

Оставете болката и сковаността в миналото си!

Начин на приготвяне и употреба: При варенето на домашна ракия, отделете първият литър и половина така нареченият първак (ако не варите ракия, то помолете някои познат), които е етилов спирт. С него се изготвят 2 мазила:

Корен от хрян (вади се есента) се настъргва на едро ренде. Слага се в буркан или голямо шише и се допълва с ракия. Оставя се 30 дни на слънце. Прецежда се и се слага в нов и чист съд. Аналогично се приготвя и мехлем от див кестен. Така приготвените тинктури и мехлем помагат при мускулни и ставни болки.

Начин на приготвяне и употреба – Смесват се 10 г нишадър, 250 мл лавандулов спирт и 1 голяма тубичка крем за бръснене. Така получената смес се налива в шише. Разклаща се добре преди употреба. Изряжете във формата на петите вълнено парче плат. Намокрете го няколко пъти на ден (или вечер) и го прилепете стабилно към ходилата. Процедурата се повтаря, до изчерпване на количеството смес. След употребата на сместа краката трябва да се накиснат в топла вода, където пада коричка. Профилактично лечението се повтаря след 6 месеца.

Рецептата помага при ишиас, радикулит, дископатия и ошипяване.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Билкови рецепти спират болката в ставите

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *