Билкови рецепти за болезнена и за нередовна менструация

От болезнен месечен цикъл страда почти всяка втора жена в света

Понякога болките са леки, друг път са много силни, понякога са съпроводени с главоболие или световъртеж, а в нередки случаи – и с гадене и повръщане.

“Фигурин
От болезнен месечен цикъл страда почти всяка втора жена в света!

От болезнен месечен цикъл страда почти всяка втора жена в света!

Причините за болезнена менстуация са много и разнообразни. Например, може да се дължи на заседнал начин на живот и работа, на смъкване на матката, наличие на възпалителни процеси, може да е наследствено заложена (майка ви също да е страдала от болезнена менструация).

Билка.инфо ви предлага тези две доказали своята ефективност билкова рецепти, с чиято помощ ще се отървете от болките и ще наложите ритъм на месечния си цикъл.

Начин на приготвяне и употреба – смесват се равни части мента, дилянка, бабина душица, бял имел и лайка. 5 чаени лъжички от сместа се варят в 500 мл вода 3 – 5 минути, киснат 30 минути и след прецеждане се пие 3 пъти дневно по 150 мл. Продължителността на лечението е 5 – 6 месеца по време на цикъла. (при болезнена менструация)

Билкова рецепта при нередовна менструация:

Начин на приготвяне и употреба – комбинират се по 1 чаена лъжица от жълт кантарион и риган, които се запарват в чаена чаша вода и след като поизстине, се прецежда. Пие се сутрин и вечер 10 – 15 минути преди хранене.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *