Билкови рецепти за кожни обриви

Доверете се на Майката Природа и на Билка.инфо

Обривът най-често се описва като поява на пъпчици и неравности по кожата, които променят вида й и усещането й при допир. Кожните обриви могат да поразят малка част от тялото – локални обриви, а също така могат и да обхванат цялото тяло.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки
При обриви - Доверете се на Майката Природа и на Билка.инфо!

При обриви – Доверете се на Майката Природа и на Билка.инфо!

Билка.инфо ви предлага тези изпитани билкови рецепти, доказали своята ефективност, с чиято помощ кожата ви отново ще бъде гладка и жизнена, а вие ще забравите за неприятния сърбеж.

Начин на приготвяне и употреба – смесват се и се разбъркват 100 г коренища от блатен тъжник, 50 г стръкове от камшик и по 30 г стръкове от бял равнец, стръкове от трицветна теменуга и листа ягода. 2 супени лъжици от така получената билкова смес се варят на тих огън в продължение на 5-6 минути в 500 мл вода. След изстиване отварата се прецежда и се пие 4 пъти дневно преди хранене по 1 винена чаша.

Начин на приготвяне и употреба – смесват се и разбъркват внимателно по 30 г стръкове от трицветна теменуга, стръкове от коприва и листа от бяла бреза. 2 чаени лъжички от сместа се заливат с 300 мл вряща вода. Оставят се да киснат за около 5 минути и получената запарка се прецежда. Приема се по 3 пъти на ден по 100 мл под формата на топъл чай.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *