Билкови рецепти за кожни обриви

Доверете се на Майката Природа и на Билка.инфо

Обривът най-често се описва като поява на пъпчици и неравности по кожата, които променят вида й и усещането й при допир. Кожните обриви могат да поразят малка част от тялото – локални обриви, а също така могат и да обхванат цялото тяло.

При обриви - Доверете се на Майката Природа и на Билка.инфо!

При обриви – Доверете се на Майката Природа и на Билка.инфо!

Билка.инфо ви предлага тези изпитани билкови рецепти, доказали своята ефективност, с чиято помощ кожата ви отново ще бъде гладка и жизнена, а вие ще забравите за неприятния сърбеж.

Начин на приготвяне и употреба – смесват се и се разбъркват 100 г коренища от блатен тъжник, 50 г стръкове от камшик и по 30 г стръкове от бял равнец, стръкове от трицветна теменуга и листа ягода. 2 супени лъжици от така получената билкова смес се варят на тих огън в продължение на 5-6 минути в 500 мл вода. След изстиване отварата се прецежда и се пие 4 пъти дневно преди хранене по 1 винена чаша.

Фигурин билки за отслабване

Начин на приготвяне и употреба – смесват се и разбъркват внимателно по 30 г стръкове от трицветна теменуга, стръкове от коприва и листа от бяла бреза. 2 чаени лъжички от сместа се заливат с 300 мл вряща вода. Оставят се да киснат за около 5 минути и получената запарка се прецежда. Приема се по 3 пъти на ден по 100 мл под формата на топъл чай.

Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *