Билкови рецепти за регулиране на кръвното налягане

Под влиянието на различни фактори, най-вече стрес и напрежение, много хора имат проблеми с кръвното налягане. При голяма част то е повишено много повече от нормалното, което е рисково за здравето. Има и хора, при които кръвното налягане е ниско. По принцип това не се смята за проблем, но все пак е добре и за едните, и за другите, кръвното да бъде в норма. Ето няколко рецепти, които ще ви помогнат да регулирате кръвното налягане.

“Демир

кръвно налягане регулиранеПри високо кръвно налягане (хипертония) 2 с.л. цвят от глог се заливат с 600 мл. кипяща вода. Сместа се оставя да кисне един час, след което се прецежда. Запарката се приема на равни части, три пъти на ден, 15 минути преди ядене.

При ниско кръвно налягане (хипотония) помага спиртна настойка от маточина. 1 чаена лъжичка цвят и листа от маточина се заливат със сто грама спирт. Оставят се да престоят 24 часа. 20-30 капки от настойката се разреждат в една супена лъжица вода и се приема два пъти на ден на гладно преди закуска и обяд.

Следващата рецепта регулира както ниското, така и високото кръвно налягане. 1 твърдо сварено прясно яйце се слага в чаша и се залива с оцет, така че да го покрие. Оставя се да престои 24 часа, след което се обелва и се изяжда цялото на гладно, 20-30 минути преди ядене. Процедурата се повтаря в продължение на 20 дни. Високото налягане се снижава, ниското се вдига.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Билкови рецепти за регулиране на кръвното налягане

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *