Билковите отвари лекуващи бронхопневмония

Бронхопневмония е тежко заболяване, което засяга в повечето случаи малките деца, по-възрастните хора или тези със слаба имунна система.

Заболяването бронхопневмония се характеризира с възпаление на белия дроб, което е предизвикано от микроби. Почти всички инфекциозни заболявания са най-честата причина за бронхопневмонията, защото след тяхното усложняване настъпва и вторичното заболяване, което е доста тежко. Препоръчително е диагностоцирането на заболяването бронхопневмония да се направи след изследване на кръвта и ренгенова снимка. Бронхопневмонията е заразна и се предава от индивид на индивид и ако имунитета ви е слаб риска да бъдете засегнат е доста голям. Симптомите на заболяването са доста висока температура придружена с мъчителна кашлица, ускоряване на пулса и втрисане.

“Фигурин
Билковите отвари лекуващи бронхопневмония

Билковите отвари лекуващи бронхопневмония

С тези отвари, който ще ви предложим можете да облекчите значително състоянието си.

Вкусна горска ягода – зелените листа на този вкусен плод имат ненадмината лечебна сила, която успешно помощта при борбата с бронхопневмонията. От лековитите листа се прави чудодейна отвара, но за нейната направа те трябва да са изсушени. От сушените малки листенца на горската ягода се взимат 2 супени лъжици, които ще залеете с вряща вода в размер на 200 милилитра. При желание можете да варите сушените листа на горската ягода за 10 минути или просто да ги запарите. Изпивайте по супена лъжица от чудотворната отвара 3 пъти на ден и състояние ви ще се подобри бързо.

Стафиди – малките стафиди също са много известни на всички нас с лечебните си сили, които могат да помогнат при бронхопневмонията. Взимате 100 грама стафидки и ги нарязвате на още по-малки парченца. Заливате ги с 200 милилитра вода и ги варете в за 10 минутки. Готовата отвара от стафиди се прецежда с помощта на марля. Пиете по супена лъжица от направената лековита отвара от стафиди 4 пъти на ден.

Калина – това е една уникална билка с завидно лечебно действие. За направата на последната отвара, която се използва срещу бронхопневмония ви трябват плодове от калина, които да са 1 супена лъжица. Поставяте ги в съд и заливате отгоре с гореща вода, която е 200 милилитра. Варете на тих огън за 30 минути, изчакайте да изстине направената отвара и я прецедете. От нея се пиете само след консумирането на храна по 2 супени лъжици 4 пъти дневно.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *