Благородните сили на хума

В хума се съдържат богат набор от соли и минерали, като магнезий, силиций и желязо и точно те я правят много полезна за човешкия организъм.

Хумата е един много полезен продукт, защото тя има абсорбиращи свойства, което и дава силата да попива вода, поглъща патогенни микроби и вътрешни отрови.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Може да се възползвате максимално от целебните действия на хумата, защото тя се прилага външно, но и вътрешно. Използва се от хората под разнообразни форми, като някои са: лапи и компреси. нищо обаче не свършва до тук, защото тя е изключително подходяща за гаргара и пиене. Не бива да забравяте едно важно условие, което гласи, че когато използвате хумата за каквото и да е било лечение е забранено да я поставяме в метален съд.huma

Преди да започнете да използвате хумата, като лечебен продукт трябва да спазите едно задължително условие, а то е тя да бъде изпечена на ярко слънце преди приложение. Вече сухара хума ще счупите на парчета и в дървен съд ще я стриете докато получите прах. Така стрита на прах хума се съхранява в дървени, порцеланови или стъклени съдове, но никога в метални както казахме вече. Прахът от хумата смесвате с вода докато получите гъста каша, почти като мек пластилин. Ако използвате тази смес втори път и тя се е сгъстила я разредете с преварена вода. Объркването на хумата става с помощта на дървена лъжица.

Използвате ли хума за компреси ви е необходимо на памучно парче плат да се разстели кашата върху него и да се наложи на засегнатото място. Компреса трябва да въздейства на травмата 2 часа. Измиваме добре само с помощта на чиста вода.Задължително е компреса да се изхвърли веднага след, като сте го употребили, защото хумата е погълната микробите.

За лапи също се приготвя гъста каша от лечебната хума, която се слага на засегнатото място и задължително се повива с вълнено парче плат. Престоя на лапата е в продължение на 10 минути. Можете да повторите тази процедура още 2 пъти в деня, ако има нужда.

Хумата също е разпространена и в баните. За приготвянето им ви е нужна топла вода, в която ще разтворите 3 супени лъжици хума. Болното място се потапя в лечебната баня.

В козметиката хумата се използва за стимулирането заздравяването на кожата на лицето, а на косата ви ще предаде лъскавост и обем. Участва в борбата срещу кожни обриви, екземи и акне.

При профилактика хума се приема всеки ден преди закуска – например 1/2 чаена лъжица хума разтваряте в 200 милилитра вода. Оставяте да се утай и пийте само бистрата вода.

Хумата е полезна и се използва за лечението на ставни заболявания, разширени вени, отоци, контузии, обриви, гъбички, херпеси и други. Има обезболяващо и успокояващо действие.

Затова ако имате здравословни проблеми се консултирайте с лекар и включете хумата като възможен лек за вашите болежки.

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Благородните сили на хума

  1. Имате много пунктуационни грешки, което е НЕДОПУСТИМО!
    Хората гледат от Вас и после грешат!
    А, би трябвало Вие да сте за пример!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *