Болки в кръста се лекуват с чесън и синап

Болките в кръста (лумбаго) са често срещан проблем както при мъжете, така и при жените. Тези болки най-често се дължат на умора, но могат да бъдат и признак за редица сериозни болести, като болести на поясните прешлени, пясък и камъни в бъбреците или в жлъчния мехур, женски болести, радикулит и др.

В повечето случаи лумбагото се проявява с тъпи и не много силни болки в областта на кръста, които при движение се усилват. Има обаче и случаи, при които болките са внезапни, силни и при рязко движение сковават болния. Тогава той остава неподвижен, като това може да продължи от няколко часа до няколко дни.

болки в кръстаЗа щастие множеството съвети от народната медицина могат да ни бъдат от полза и в тези случаи. Две от най-добрите средства за лечение на болки в кръста са синапът и чесънът.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Лечебните свойства на синапът се крият в неговите семена, които съдържат до 7% тиогликозида синигрин и около 30% „тлъсто масло”, което е съставено главно от глицериди на еруковата киселина, белтъчини, слузни вещества и др.

В народната медицина синапът се използва най-вече като раздразващо, възбуждащо средство. Синапеното семе предизвиква нахлуване на кръв към болното място, затопля, подобрява кръвообращението и лекува възпалителния процес. Най-често се прилага при лумбаго и бодежи по различни части на тялото, външно под формата на лапи.

Ето коя е най-често използваната рецепта:
Синапено семе се счуква и се смесва с брашно. Добавя се малко оцет и вода, да стане гъста кашица. Получената смес се разстила между сгънато на две парче плат и се налага върху болното място. Лапата се държи около 10-20 мин., до зачервяване на кожата, като болният не трябва да усеща силна болка.

Лапа може да се приготви и от синап, смесен с кисело мляко. Налага се на кръста до отпускане на болката.

Рецепти с чесън при болки в кръста:

Почистват се и се счукват пет глави чесън. Към чесъна се капва по малко олио и се разбива с миксер, докато кашата стане подобна на майонеза. Получената смес се разстила върху парче плат и се налага на кръста, след което се прави превръзка. Пренощува се с компреса, а на сутринта мястото се измива.

Почиства се и се счуква една глава чесън. Смесва се с 2-3 лъжици свинска мас и сместа се разстила върху парче памучен плат. Налага се на болното място за 1-2 часа. Процедурата се прави всяка вечер, в продължение на 10 дни.

Едно бурканче за детска храна се пълни с почистени скилидки чесън. Затваря се хубаво с капачка и се вари 2 часа, до получаване на гъста каша. С получената мазнина се маже болното място, а чесънът се използва за лапа, с която се престоява 2-3 часа.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *