Болки в кръста? Спрете ги!

Ето как може да си помогнете, ако им ате болки в кръста

Болката в кръста е много сериозно заболяване, което води и до много сериозни последици. Може а пострада областта около лумгот, както и долната част на гърба. Причините обаче, довели до тези болки, може да се окажат най-различни, като дегенерираща дискова болест по известана под името лумбална дискова херния или обикновен схванат мускул.

Ето как може да си помогнете, ако им ате болки в кръста!

Ето как може да си помогнете, ако им ате болки в кръста!

Колкото и странно да звучи в много от случаите физическата вреда е обратно пропорционална на силата на болката. Или да го кажем така – схващането на мускул, причиняващ спазми е кръста може да причини сериозни болки, които са толкова силни, че не позволяват на човек да стои изправен или да ходи, а една в пъти по сериозна дискова херния или един напълно нефункциониращ диск може да са изцяло безболезнени.

Билка.инфо ви предлага следната лечебна рецепта, която помага при болки в кръста:

Начин на приготвяне – в хаванче се изчистват и счукват 5 глави чесън . Доразбиват се с миксер, като постепенно се капва по малко олио, докато заприлича на майонеза. Тази смес се поставя върху памучен плат и се налага на кръста, като е препоръчително  да се дозакрепи и с колан. Спи се цяла нощ на гръб и на сутринта мястото се измива. За да прилепне по-добре лекарството е хубаво да се спи на твърдо легло или да се подложи твърда възглавница.

Болки в кръста? Спрете ги!
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *