Болки в кръста? Спрете ги!

Ето как може да си помогнете, ако им ате болки в кръста

Болката в кръста е много сериозно заболяване, което води и до много сериозни последици. Може а пострада областта около лумгот, както и долната част на гърба. Причините обаче, довели до тези болки, може да се окажат най-различни, като дегенерираща дискова болест по известана под името лумбална дискова херния или обикновен схванат мускул.

Ето как може да си помогнете, ако им ате болки в кръста!

Ето как може да си помогнете, ако им ате болки в кръста!

Колкото и странно да звучи в много от случаите физическата вреда е обратно пропорционална на силата на болката. Или да го кажем така – схващането на мускул, причиняващ спазми е кръста може да причини сериозни болки, които са толкова силни, че не позволяват на човек да стои изправен или да ходи, а една в пъти по сериозна дискова херния или един напълно нефункциониращ диск може да са изцяло безболезнени.

Билка.инфо ви предлага следната лечебна рецепта, която помага при болки в кръста:

Начин на приготвяне – в хаванче се изчистват и счукват 5 глави чесън . Доразбиват се с миксер, като постепенно се капва по малко олио, докато заприлича на майонеза. Тази смес се поставя върху памучен плат и се налага на кръста, като е препоръчително  да се дозакрепи и с колан. Спи се цяла нощ на гръб и на сутринта мястото се измива. За да прилепне по-добре лекарството е хубаво да се спи на твърдо легло или да се подложи твърда възглавница.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *