Боровите връхчета помагат при ревматизъм

Ревматизъм е заболяване на опорно-двигателната система, което се характеризира със възпаление на ставите, а болките които причинява можете да спрете със силата на боровите връхчета.

Това заболяване засяга и двата пола и възрастта на хората е без значение за неговото развиване. В случай, че сте засегнати от ревматизъм това може да окаже неблагоприятно влияние на кожата, костите, сърцето и бъбреците. Лечението му е задължително, но вместо да купувате скъпи мазила и лекарства народната медицина е доказала, че боровите връхчета могат да го победят.

“Фигурин

Симптомите, които се наблюдават при ревматизъм са температура, главоболие, болки в ставите и отпадналост. В повечето случаи заболяването засяга горните и долните стави, като болката при движение и натоварване става много силна. На засегнатите места има зачервяване и отоци. Рядко се наблюдават симптоми, като тикове и потрепвания. Голямо влияние върху ревматизма оказва и промяната във времето. Изпитват се силни болки при влажно или топло време.borovi vruh4eta

За да се справите със заболяването ревматизъм ще ви помогнат боровите пъпки, които са известни от векове с лечебната си сила. Можем да се възползваме от силата на боровата гора, когато се разхождаме в нея, защото ще подишаме чист въздух, който ще подпомогне за здравето. Все пак по време на разходка си наберете свежи борови пъпки, за да си приготвите тази лесна лечебна отвара, която може да ви помогне да победите ревматизъм.
Моментът е много подходящ да си наберете свежи борови пъпки, защото това се прави през февруари и март.

Време е да ви представим и рецептата, която ще ви избави от болките и ще спре развитието на заболяването ревматизъм.

Трябва да варите на водна баня за 1/2 час 10 грама борови връхчета, към които сте прибавили 1 чаена чаша гореща вода. След готовност изчаквате малко, за да се охлади отварата и прецеждате с помощта на цетка. За да бъде ефикасно лечението трябва да пиете от получилата се отвара 3 пъти на ден. Нужното количество за един прием е 1/3 чаена чаша.

Тази лековита отвара ще ви помогне да се справите с ревматизма, но също така е ефикасна за лечение на възпаление на белите дробове. Може те да я използвате и за пречистване на кръвта.

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Боровите връхчета помагат при ревматизъм

  1. Името и мейла ми го имате.Чаена чаша е 100 мл.Колко време за варене е знакът ?.

  2. Веднага коригирахме грешката си, за която се извиняваме. Благодарим за реакцията ви!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *