Ботушите са задължителни и през лятото

Забравете за асоциацията: ботуши – зима – студ – сняг! Ботушът отдавна не е зимна модна необходимост.
Той вече е превзел 4-те сезона. Ако трябва да очертаем цялата тенденциите в ботушите като модно явление, ще стане нещо като монография. Но ще се опитаме стегнато да представим нещата така!

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Край на скучните черни ботуши със стандартен ток, малко под коляното. Днес модата повелява: от чизми до ботуши без пети – всичко може да носите.

И все пак, когато избирате ботуши, трябва да се ръководите от следните основни принципи:

богуши1. Практичен ботуш за цял ден на крак или глезотийка за парти си купувате. Важно е, защото никоя нормална жена няма да издържи цял работен ден на ултрависок ток.
2. Ботуш за кой сезон търсите. Модата на платнените ботуши не е за зимата. С изрязани цветенцата и без пета – направо забравете. Ако искате стабилен зимен ботуш – не купувайте нещо евтинко. Сигурно е, че при първия дъжд или сняг, краката ви ще плуват във вода! После само ще се ядосвате за парите си.
3. Избирайте ботуши според ръста си. Най-гротескното е миньонче, нахлуло чизми над коляното. Коментарът е излишен. Чехлите на малкия Мук са за предпочитане в случая. Високата жена може да си позволи всякакъв вид ботуши, докото по-ниските жени би трябвало да са по-прецизни в избора си.
4. Естествена или изкуствена кожа? Тук изборът е труден, защото има много качествени изкуствени кожи, от които се правят ботушите, но и много некачествени, които се цепят, късат и обелват. Естествената кожа оскъпява ботушите, но пък гарантира добро качество.Разбира се, че и удължава времето за ползване на ботушите.
5. С цип или връзки? Може и комбиниран ботуш да е.  Все пак връзките са за  по-спортен модел и не са подходящи за по-официални случаи. Летните ботуши най-често направо да се обуват. При тях материите са много разнообразни, както и цветовете.
6. Цветът на ботушите е субективен избор… Всеки сам преценява. Има ярки на цвят ботуши, но все пак не изпадайте в емоционални изблици, когато си купувате ботуши, бъдете себе си.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *