При бронхит – тези ДОКАЗАНИ билкови рецепти

Макар и все още навън да е топло и да можем да се разхождаме по къс ръкав, времето вече не е така горещо, както през летните месеци. Вечер става хладно, а през нощта си е направо студено. Ето защо е време да помислим и за това, че времето е твърде лъжливо и е необходимо да се пазим. Особено малките деца, които са по-податливи на настинки, простуди и бронхити.

Демир бозан билки за бъбреци

Ако вече за жалост сте се сдобили с някоя такава „екстра“ е добре да обърнете поглед и към природата, освен към традиционната медицина. Билките ще помогнат за по-бързото излизане и възстановяване от болестта. Предлагаме ви няколко изпитани комбинации от билки за справяне с бронхита:

1. Смесват се 100 гр. магарешки бодил /кошнички и листа/ 80 г. корени от гръмотрън. 2 с.л. лъжици от сместа се залива с 600 г. кипяща вода. Вари се 15 минути на тих огън, кисне 1 час и запарката се прецежда. Пие се по 1 винена чаша 3 пъти дневно, 20 минути преди хранене.

2. Смесват се и се разбъркват внимателно по 50 гр. стръкове от хвощ, 30 гр. стръкове от камшик, 250 гр. плод от шипка и 40 гр. стръкове от бяло подъбиче. 2 с.л. от билките се заливат с 500 г. вряща вода. Варят се 5 минути на тих огън. След изстиване отварата се прецежда. Пие се по 100 г. 4 пъти дневно при хранене.

3. 5 пресни листа мушкато се заливат с 1 ч.л. хладка преварена или минерална вода. Киснат 20 минути и извлекът се прецежда. Цялото количество се изпива наведнъж. Подслажда се с мед. Пие се 3 пъти дневно по 1 ч.чаша.

4. Смесват се внимателно по 80 гр. мента и анасоново семе и 50 гр. стръкове от червен кантарион. 2 с.л. от сместа се залива с 600 г. вряща вода. Киснат 10 минути след което отварата се прецежда. Приема се 4 пъти дневно по 120г. 15 минути преди лягане.

5. Смесват се 50 гр. стръкове от водно пипериче, царевична коса и стръкове от хвощ. 2 с.л. от сместа се вари 10 минути на тих огън в 500 г. вода. След прецеждане отварата се приема 4 пъти дневно по 1 винена чаша преди хранене.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *