Булимия се лекува с билки

Булимията е хранително разстройство, което се изразява в бързото поглъщане на голямо количество храна за кратко време (тъпчене), след което нарочно се предизвиква повръщане и често се прекалява с употребата на разслабителни средства и диуретици, гладуване или прекомерно физическо натоварване. Това заболяване засяга най-често девойките и жените около двадесет годишна възраст. Вижте кои растения могат да помогнат, ако вие или ваш близък страда от булимия.

Джинджифилът е дар от природа, който има многобройни здравословни ползи. Той е чудесно ефективно алтернативно средство, използвано за лечение на симптомите на булимия. Могат да се използват много подпомагащи храносмилането и спиращи гаденето хранителни добавки, съдържащи екстракт от джинджифил, чай от джинджифил, пресни или сушени корени от джинджифил.

В азиатската медицина джинджифилът се използва  за лечение на болки в стомаха, метеоризъм и диария. Той стимулира кръвообращението, подобрява храносмилането, и служи като енергиен стимулатор. Употребява се както в прясно, така и в сухо състояние.

“Фигурин

Чаят и бирата от джинджифил са популярни и лесно достъпни източници. Джинджифил може да се приема и под формата на таблетки, капсули, тинктури, както и масла и екстракти с джинджифил, и други търговски източници на джинджифил. Също много добри източници са джинджифиловия хляб и джинджифиловите пръчки.

Жълтият кантарион в комбинация с корен от валериан има успокояващ ефект, облекчава тревожността и помага за контрол на емоционалното хранене. Употребява се под формата на чай или тинктура.

Билката Ангелика, известна още като лечебна пищялка или женски женшен също може да ви бъде полезна при лечението на булимия, защото повлиява не само симптомите на нервност, тревожност и емоционален глад, но и балансира дисбаланса на половите хормони и повишава тонуса на организма.

Копривата може да се използва като средство за борба с целулита. Приготвя се чай от коприва, към който може да се добави и портокалова кора. Чаят от коприва елиминира излишната вода от тялото и стимулира кръвообращението.

Индийският женшен се упоребява като помощник при борбата със стреса и липсата на енергия. Той намалява мускулната слабост, която е силно изразена при болните от булимия. Билката е естествен енергиен стимулатор, като освен това тя има и имуностимулиращо действие, възстановява сексуалното влечение.

Глухарчето е друго естествено средство за борба с булимията. Коренът му подобрява функцията на черния дроб и метаболизма на мазнините, а листата имат диуретични свойства и са богати на микроелементи, особено калий.

Люцерната е богата на хранителни вещества, витамини и минерали, както и ензими, подпомагащи храносмилането.

Гимнема, семената от копър, канелата и лененото масло са натурални средства, които помагат за ограничаване и подтискане на гладът.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *