Бяло течение се лекува с билки

Почти всяка жена се е сблъскала с проблеми, които предизвикват бяло течение, а те не са никак маловажни, но могат да се излекуват и с билки.

Бялото течение не бива да се пренебрегва, а му обърнете сериозно внимание, защото обикновено то показва, че има инфекция в организма. За да може да се уточни и намери източника на инфекцията задължително трябва да посетите лекарски кабинет.

“Фигурин

Симптомите, които се проявяват при наличието на бяло течение са влажност, сърбеж, лоша миризма, парене при уриниране, по време на полов акт се изпитват болки и подуване на срамните устни. Препоръчително дори и задължително е да ви прегледа гинеколог в случай, че някой от тези симптоми е на лице, макар че имунната система на организма често се справя сам с този проблем.

Трихомоназа, анаеробна и гъбична инфекция са сред най-често срещаните причинители на бяло течение, трябва да сме на ясно, че не са единствените. Задължително е да си направите микробиологично изследване, защото съществуват и други инфекции, а за да се назначи правилното лечение трябва да се установи точно неговия причинител.bqlo teshenie

За наша радост в природата има естествени съставки, които могат да окажат нужната помощ за спирането на бяло течение.

Домашно приготвен интимен гел – нужни са ви мащерка, смрадлика, босилек и лайка. Вземате равни количества и от 4-те билки и ги смесвате. Слагате съд на котлона и в него изсипвате 1 литър вода и добавяте 4 супени лъжици от наличните билки. Те трябва да врат 5 минути и се отстранява от котлона. Отварата се отстранява и оставя на страна за 30 минути, чак след това се прецежда. Използвате я за измиване на интимните части всяка вечер преди да си легнете. По време на процедурата не бива да достигате до полов акт.

Можете да си приготвите и екстракт за пиене с билки срещу бяло течение – отново са ви нужни равни части от билките мащерка, лайка, коприва и мечо грозде. В ? литър вода кипнала вече вода прибавяте 2 супени лъжици от комбинираните билки. Трябва да врат 5 минути. Сваляте от котлона и оставяте 30 минути настрана, за да изстине малко отварата. Приемате от приготвената отвара преди всяко основно хранене 3 пъти дневно.

Интимни промивки с ябълков оцет – тук просто трябва да разтворите ябълков оцет във вода и да правите интимни промивки на засегнатото място. Едновременно с интимните промивки е добре да приемате и перорално отвара, която съдържа лъжичка мед разтворен в малко количество вода и ябълков оцет по 3 пъти дневно.

Промивка с цариче – използвайте следната рецепта срещу бяло течение: 20 капки от цариче разтворете в 30 милилитра розова вода. С така приготвената смес мажете всяка сутрин и вечер входа на влагалището. Едновременно с тази промивка трябва да си приготвите и чай от цариче, който да пиете. Пригответе чая като в 1 чаена чаша вода разтворите 1 супена лъжица екстракт от цариче. Така приготвения чай се оставя за 30 минути и чак след това се пиете.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *