Целината предпазва от хипертония

Целината е един богат и необходим източник на полезни вещества, който успешно се бори със заболяването хипертония, от което са засегнати доста хора.

Хората в страната ни, които страдат от високо кръвно налягане са доста голям процент от населението, но повечето не обръщат нужното внимание на това заболяване. Все пак то по никакъв начин не бива да се подценява, защото е много рисков фактор, който оказва силно влияние върху здравето.

Демир бозан билки за бъбреци

За да се справите с хипертонията просто трябва да подбирате внимателно храната, която консумирате. Почти всеки, който страда от високо кръвно налягане знае, че солта трябва да се употребява в минимални количества. Все пак това не е всичко от менюто ви трябва да изчезнат тлъстото месо, захарните изделия, животинските мазнини, сладките напитки и алкохола. В случай, че не можете да ги изключите от менюто си тяхната консумация трябва да се намали до минимум.product_243

За да може да поддържате организма в добре здраве в това състояние играят важна роля храните, които са богати източници на калий. С 4 стръка целина на ден ще можете да подобрите състоянието си, защото тя е един от най-богатите източници на ценния за организма минерал. Поради съдържанието си тя е и много полезна за сърцето.

Препоръчително е да консумирате целината в сурово състояние, но спокойно можете да подправяте салатите, супите и основните ястия, които приготвяте за консумация. На ден трябва да си похапвате по 4 стръка целина и необходимото количество на организма от калий ще бъде доставено.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *