„Чай от кафе“ ободрява и носи здраве

Най-здравословната топла напитка, която са разработили учените, е чай от листа на кафе, който комбинира благотворните ефекти и на двата продукта, пише английският в. “Дейли мейл”. Англичаните са известни със страстта си към чая, но и любовта към кафето не отстъпва за сутрешно тонизиране. И дълго време британската нация се колебаеше какво да предпочетат на закуска – чай или кафе. В най-скоро време дилемата ще бъде решена, като на масата им ще може да бъде сервиран микс от двете растения.

Според учените той ще бъде много по-здравословен от двата продукта, взети поотделно.

Според проучването на учени, листата на растението кафе са много по-здравословни и с повече ползи за човека, отколкото зърната му. Тяхното варене под формата на чай не е нещо ново за страни като Етиопия, Южен Судан и Индонезия. Явно скоро ще настъпят и на Стария континент.

“Фигурин

В листата на кафеените храсти били открити високи концентрации на антиоксиданти, които са полезни срещу болестите на сърцето, диабета и рака. Новият “чай от кафе” бързо ободрява, премахва чувството за глад и освежава мозъка, твърди изданието.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *