Чай помага за детокс на организма

Комбуча е напитка, която се получава при ферментацията на чай. Макар че е наричана гъба, камбуча всъщност е колония от бактерии и дрожди. Микроорганизмите, които образуват плесента са Saccharomyces cerevisiae, Brettanomyces bruxellensis, Candida stellata, Schizosaccharomyces pombe, Torulaspora delbrueckii и Zygosaccharomyces bailii.

“Фигурин

Chayniygrib-kambuchaЗа да се приготви чай Комбуча към бактериите и дрождите се прибавя чай и захар, което води до ферментиране. При този процес се получава разграждане на глюкозата и образуване на киселини. Получената течност съдържа оцет, витамини B и редица други химични съединения, като калий, натрий, ензими и аминокиселини. Чаят Комбуча е полезен с действието си да извежда токсините от тялото. В древна Япония е смятан за еликсир на дълголетието и безсмъртието.

Редовната консумация на отварата спомага за стимулация на имунната система, намалява риска от рак, освен това подобрява храносмилането и функцията на черния дроб. Благодарение на съдържанието на глюкозамини, Комбуча стимулира производството на хиалуронова киселина, което редуцира риска от артрит. Подпомага да се запази естествената структура и форма на хрущялите, гъвкавостта и здравината на ставите и тъканите.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *