Черният шоколад може да бъде полезен

Според направеното ново австралийско изследване само чрез консумацията на едно парче черен шоколад на ден можете да понижите кръвното си налягане. В Мелбрън се намира Националния институт по интергративна медицина и учените, които работят там се заемат да анализират подробностите около ефекта на шоколада върху човешкия организъм. След като данните вече са на лице и специалистите ги разглеждат внимателно те правят изводи, че съставките, които се съдържат в какаото могат да въздействат отпускащо на кръвоносните съдове и така успешно понижават кръвното налягане макар и малко.

“Фигурин

За да постигнете добри резултати обаче не бива да наблягате на количеството, а на постоянството, защото в противен случай може да има неблагоприятни последици върху организма. Ограничената консумация на черен шоколад и постоянството ще 824066_600_помогнат за по здрав организъм, но все пак това няма е достатъчно. Препоръчително е заедно с това действие да се спортува ежедневно, дори по малко за по-добър ефект.

Можете да замените черният шоколад успешно с зелен чай, червено вино или горски плодове, защото те има подобно действие. Заместителите успешно въздействат върху организма, като подобряват производството на азотен окис в тялото и така се получава отпускане на кръвоносните съдове.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *