Чесънът помага при астма

Астмата представлява хронично заболяване на дихателните пътища, които в повечето случаи се възпаляват вследствие на алергична реакция или емоционален стрес. Симптомите, които се проявяват при това заболяване са задъхване, недостиг на въздух болки в гърдите и кашлица.

chesyn-1-300x225За да се излекува астмата повечето хора използват инхалатори, но те могат да предизвикат зависимост. С течение на времето ще се наложи да увеличавате дозата, за да може тези капки да са ефикасни, но това води до изсушаване на лигавицата и вследствие се образува плътен секрет в гърлото.

Още преди много години хората са открили лечебните свойства на чесъна и са го използвали за лечение срещу астма. Той притежава вещества, които имат силата да намалят секрета в дихателните пътища. Веществата се абсорбират от кръвта в организма и се отделят от белите дробове.

“Фигурин

За да си направите отвара против астма не са нужни усилия и продукта, който ще използвате със сигурност присъства в ежедневието ви – чесън.

Начин на приготвяне: изберете една средна по големина скилидка чесън и нарежете или смелете на дребно. След това е нужно да я залеете чесъна с 1 чаена чаша гореща вода. Отварата е приготвена и вече е ред да я изпиете. Честата употреба на отварата със сигурност ще ви помогне и няма да имате нужда от инхалатор.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *