Честото кръвотечение от носа при деца се лекува

Бабини илачи помагат за заякване капилярите при децата и спира кръвотечението от носа

Ако се чудите защо на детето ви внезапно и без видима причина му тече кръв от носа, то може би отговорът е в това, че то има слаби капиляри. Капилярите са най-малките сред кръвоносните съдове в тялото, но за сметка на това те имат изключително важна роля.

“Фигурин

По принцип това не е много сериозен здравословен проблем, но това не означава и да го подминете с лека ръка. Билка.инфо ви предлага няколко изпитани рецепти из книгите на народния Лечител Петър Димков.

Честото кръвотечение от носа при деца се лекува!

Честото кръвотечение от носа при деца се лекува!

При децата с често кръвотечение от носа е пожелателно често да смъркат хладка вода. Така капилярите им бързо ще заякнат и ще се намали шансът за бъдеща поява на състоянието. Също честото мазане на ноздрите с боров вазелин е изключитено полезно, тъй като той поддържа лигавата ципа влажна и не позволява на капилярите да се пукат.

В бългаската народна медицина се препоръчва пиенето на запарка, приготвена по следната рецепта – 3 супени лъжици полски хвощ се варят в 300 мл вода за 10 минути. След изстиване и прецеждане, се пие като чай, подсладен на вкус.

Начин на приготвяне и употреба – през целият ден през няколко часа и вечер преди лягане да се дава не детето 1-2 чаени лъжички от мед със стрити на прах черупки от яйца.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *