Чудодейната лечебната сила малките стафиди

Със стафиди имате възможност да се излекувате от много заболявания затова днес ще ви представим кога и как точно да ги използвате.

Сладкия вкус на изсушено грозде или така наречените стафиди могат да преборят многобройните заболявания стига да знаете как точно да си направите дадената отвара. Днес ние разкажем за няколко бабини рецепти със стафиди за лечение на кашлица, заболявания на сърцето, пречистване на черния дроб и възстановяване на имунната система.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Грипът и настинката, които сте лепнали предизвикват кашлица и вие ще я спрете за отрицателно време, като си направите домашен сироп от стафиди. За да си приготвите тази лесна рецепта от народната медицина, която се прилага от векове на сам ще използвате 100 грама стафиди. Тях ще залеете с чаена чаша вряла вода и преди да прецедите през цетката ще ги оставите да киснат така само 10-тина минутки. Обелете една много малка глава лук и от него изцедете 1 stafidiсупена лъжица сок. Сокът от лука прибавете към получилата се отвара от стафиди, разбъркайте. Течността трябва да разделите на 3 части, като изпивате всяка една преди основното ви хранене. Желателно е приема на сиропа да става 35 минути преди консумацията на храната. Лечението продължава до пълно излекуване и от кашлицата не е останала никаква следа.

Пречистването на черния дроб с вкусните стафиди ще ви изглежда, като детска игра, така че не чакайте, а се погрижете за здравето си. Под течаща вода измийте 1/2 чаена чаша стафиди, но подберете само тези, които нямат семки. Преварете малко вода и когато изстине залейте стафидите с 1 чаена чаша. Оставете настойката да кисне 24 часа и след това я изпийте и изяжте вкусните стафиди. Добре е да прилагате този метод сутрин преди да сте закусили и след като изпиете лековитата настойка за пречистване на черния дроб да легнете за час. Прилага се само веднъж на седмица в рамките на месец.

Използвайте стафиди за лекуване или укрепване на сърцето. Задачата, която трябва да изпълните е много лесничка и простичка, а ще ви достави и удоволствие, защото е свързана с консумацията на вкусните стафиди. Снабдете се с 2 килограма стафиди и ги разделете на части по 1 килограм. Консумирайте само стафиди, които нямат семена. Започваме с първия килограм, който трябва да изядете, като всяка сутрин на гладно похапвате по 40 стафиди. Когато той свърши се заемате с консумацията на втория килограм, като тук ще си хапвате отново всяка сутрин преди закуска. Различното тук, е че консумацията на стафиди през първия ден е 40, а на втория 39 и така нататък. Всеки ден намаляте стафидите с една докато те свършат.

Заредете организма със сила и енергия, след като сте боледували със стафиди само за 10 дена. Измийте добре ? чаша стафиди и ги объркайте с 1/2 чаша овесени ядки. Към тях прибавете 1 1/2 литър вода. Така смесените съставки се слагат на котлона, за да врат на тих огън до кипване. Когато кипне се премахва от котлона и съдът се завива с одеяло. Престоява така за 4 часа и после прецеждате. Накрая добавяте сок от лимон, който туко що сте изцедили, 2 лъжички мед и малко сироп от лековитите червени боровинки. Преди прием затопляте и приемате на малки глътки през целия ден 1/2 чаша.

Enjoyed this post? Share it!

 

3 коментара по “Чудодейната лечебната сила малките стафиди

  1. За укрепване на сърцето – при втория килограм когато се намалява по 1 стафида, като се стигне до 0 ще остане от килограма и тогава пак ли се почва от 40 – 39 – 38 и т.н.?

  2. не ми стана ясно какво количество се приема през целия ден? 1/2 чаена чаша за целият ден или по 1/2 чаена чаша на всеки прием през деня?

  3. Трябваше ли да напишете „изяще“ вместо „изяжте“, разваля се цялото добро впечатление от статията…?

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *