Сока от картоф и неговата лечебна сила

Със зеленчукът картоф можете да си направите сок, който ще ви избави от проблеми с храносмилателната система и язва. 

Вкусният и предпочитан зеленчук можете да използвате не само за приготвянето на вкусни ястия, но и за лечение на специфични заболявания. Картофът можете да си закупите по всяко време на годината и то на достъпна цена, така че нищо не ви пречи да изпробвате неговите лечебни сили и сами да се уверите в тях.

Демир бозан билки за бъбреци

За да се преборите успешно с храносмилателни проблеми използвайте прясно изцеден сок от картоф. В него се съдържат така необходимите за организма ензими, а те помагат да се разграждат хранителните вещества попаднали в тялото. С тази си способност той помага стомаха да работи с „пълна пара“.

В съдържанието на сока от суров картоф наистина има голямо количество ензими, които действат благоприятно на организма, но това не е всички. Той е източник и на голямо количество и други съставки, които са също толкова полезни, kartofкато например калий, магнезий и фосфор. Тази напитка е богата и на витамини от групата В, витамин С и нишесте. Тези витамини, които предоставя сока на организма спомагат за спокойното функциониране на лигавицата на стомаха.

Начина по който ще ви предложим да пиете сок от суров картоф ще ви помогне за лечение на язва, премахване на стомашни киселини и за по-добро храносмилане.

Изпивайте всяка сутрин на гладно по 1 чаша домашно приготвен сок от суров картоф, като непосредствено след приема си легнете отново поне за още 30 минути. След това станете и закусете, каквото пожелаете, няма те ограничения. За да окаже благоприятно действие върху организма приема на сока трябва да продължи 10 дена. След това правите още 10 дена почивка. В случай, че все още имате здравословни проблеми повторете посочената процедура.

Тази рецепта е напълно безвредна и няма да предизвика никакви странични реакции, така че не се притеснявайте и изпробвайте. Заменете лекарствата с природните ни богатства, защото те могат да ви удивят с тяхната лечебна сила.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Сока от картоф и неговата лечебна сила

  1. Познавах една възрастна рускиня, която беше излекувала язвата си
    (в много тежка форма) със сок от картоф, но си спомням, че след приема е лежала 10-15 минути на едната страна и толкова на другата. Мисля, че лечението беше 40 дни и през това време не се е хранила с животинска храна.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *