Цигарената страст може да бъде победена

Човек може да победи тютюневата зависимост. Стига да разполага с воля и с ето тази рецепта. Тя е за малко по-леки случаи, а не за тежката зависимост, но определено би ви помогнала изключително много. В какво се състои тя? След като станете сутрин от сън, веднага хапнете една лъжица мед. Загребването, поемането на меда, облизването на лъжицата – всичко това направете с усърдие и внимание. Облечете се, като мислите за това как медът въздейства на целия ви организъм и замества цигарата, която иначе бихте запалили. След това си сварете прясно мляко, изпийте една гореща чаша от него, без захар или каквото и да е друго. Запасете се с изсушени кайсии и сливи и винаги когато през деня ви се припуши, изяждайте една кайсия или една слива, като я дъвчете бавно и си представяте как хубаво ви действа тя, за да не се изкушите от цигарата. Преди обяд и вечеря повторете процедурата с меда и млякото.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

otkaz cigariИ това е един вид психологичен момент. Ето защо е нужна преди всичко воля и да сте решили окончателно, че цигарите излизат от живота ви.

Друга рецепта, която се основава на базата на билки или която може да използвате наравно с млякото, меда и сушените плодове: Сутрин, обед и вечер преди лягане да се взема бучка захар (или чаена лъжичка ситна захар във вода) и 15 капки настойка от зърната на зелен овес. Тя се прави от оформили се класове на овес преди жътва -20 г зърна в 100 г чист спирт престояват на слънце 20 дни.
Жаждата да се утолява не с вода, а със запарка от широ­колистен живовляк – 20 листа, запарени в 500 г кипяща вода, киснат захлупени 1 ч и се прецеждат.

През цялото време на „отвикването” храната трябва да бъде лека, нетлъста и за предпочитане безмесна.
Още една отвара, която се пие два часа след всяко хранене: 75 г от следната отвара: исландски лишей – 40 г, полски хвощ -50 г, бударица – 75 г, обикновена коприва – 100 г, пача тре­ва – 100 г. Две супени лъжици от тази смес се запарват с 500 г кипяща вода и на тих огън се вари още 10 мин, оставя се да изстине и се прецежда.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *