Цветът на радостта е оранжевото

Оранжевият цвят е цвета, който природата е избрала да символизира радостта, светлината, щастието, оптимизма, доволство, благодат, процъфтяване и топлина. Този топъл и нежен цвят олицетворява нарастването на духовното съществуване. В някои страни се обличат оранжеви роби, като с тях искат да покажат своето ниво на духовно развитие и уважението към традициите и Светите хора.

2f98675ad085e53d63e3fb21b56bc117В повечето случай не се замисляме защо избираме да ни заобикаля един и същ цвят, но със сигурност има някаква причина. Няма значение дали мотива е духовен или просто ни харесва, важното е чрез присъствието на цвете в ежедневието ни той да ни кара да се чувстваме щастливи, удовлетворени и да намалява стреса около нас.

Често когато срещнем хора, които носят оранжеви дрехи ние ги определяме като екстравагантни, ексцентрични, особени, чудновати или оригинални. Но има и други хора, които се занимават с изучаването на оранжевото в аурите и според тях този цвят изразява емоциите. Те определят оранжевия цвят, като необходим, за да се изразят енергията и доброто здраве на организма на хората. От друга страна тези хора тълкуват оранжевия цвят, като израз на голям апетит и пристрастеност на хората.

В организма ни се намират седем чакри, като тяхната главна цел е да съдействат на потока на енергия в тялото. Самата дума чакра означава колело и се счита, че когато един човек не разбира облика на чакрите те стават слаби. Всяка една от тези чакри, които се намират в тялото ни се свързва с определен цвят. В основата на гръбнака се намира чакрата на червения цвят и след като се качим нагоре намираме чакрите свързани с оранжевото, жълтото, зеленото, синьото, индигото и лилавото. Завършваме с лилавия свят, който е свързан с коронната чакра на върха на главата на човек.

След като изброихме чактите се видя, че оранжевата е втората и тя е известна сред хората с имената Свадхистхана и Сакрална чакра. Точното и разположение е под пъпа и е обвързана с репродуктивната система и с органите на секса. Тя е главен ръководител на креативността и енергията от емоциите. Учените са доказали, че ако тази чакра е балансирана добре тя помага за плодовитостта и балансирането на емоциите. Всичко това казано с други думи означава, че в случаите когато тази чакра е отворена вие ще се разбирате добре с хората. С помощта на тази чакра ние можем да разберем как нашите действия се отразяват върху другите хора, защото тя винаги е активна.

Дори и когато си закупим цвете с определен цвят то действа по различен начин на всеки индивид, защото свойствата на цветята се различават. Позната е една стара източна традиция, която твърди, че оранжевото цвете циния кара хората да са щастливи оптимистично настроени, игриви и усмихнати чрез неговите свойства.

Както споменахме оранжевият цвят ни кара да се чувстваме щастливи и удовлетворени, затова е добре той да присъства в ежедневието ни, ако искаме да поставим едно ново начало на живота си. Този цвят ще ни зареди с положителната енергия от която се нуждаем и ще ни дари с търпение за постигане на новите цели.

Доказано е че оранжевият цвят стимулира ума, така че е добре той да е близо до нас когато учим нещо ново, за да може да го усвоим по-бързо. Според много специалисти хората, които носят оранжеви дрехи са много искрени, но същевременно и много деликатни. За да може по-лесно да преживеете шока от даден момент в живота ви е добре да носите оранжеви дрехи, защото те ще ви помогнат, като балансират емоциите ви.

Подобни публикации за още четене:
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *