Цветът на радостта е оранжевото

Оранжевият цвят е цвета, който природата е избрала да символизира радостта, светлината, щастието, оптимизма, доволство, благодат, процъфтяване и топлина. Този топъл и нежен цвят олицетворява нарастването на духовното съществуване. В някои страни се обличат оранжеви роби, като с тях искат да покажат своето ниво на духовно развитие и уважението към традициите и Светите хора.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

2f98675ad085e53d63e3fb21b56bc117В повечето случай не се замисляме защо избираме да ни заобикаля един и същ цвят, но със сигурност има някаква причина. Няма значение дали мотива е духовен или просто ни харесва, важното е чрез присъствието на цвете в ежедневието ни той да ни кара да се чувстваме щастливи, удовлетворени и да намалява стреса около нас.

Често когато срещнем хора, които носят оранжеви дрехи ние ги определяме като екстравагантни, ексцентрични, особени, чудновати или оригинални. Но има и други хора, които се занимават с изучаването на оранжевото в аурите и според тях този цвят изразява емоциите. Те определят оранжевия цвят, като необходим, за да се изразят енергията и доброто здраве на организма на хората. От друга страна тези хора тълкуват оранжевия цвят, като израз на голям апетит и пристрастеност на хората.

В организма ни се намират седем чакри, като тяхната главна цел е да съдействат на потока на енергия в тялото. Самата дума чакра означава колело и се счита, че когато един човек не разбира облика на чакрите те стават слаби. Всяка една от тези чакри, които се намират в тялото ни се свързва с определен цвят. В основата на гръбнака се намира чакрата на червения цвят и след като се качим нагоре намираме чакрите свързани с оранжевото, жълтото, зеленото, синьото, индигото и лилавото. Завършваме с лилавия свят, който е свързан с коронната чакра на върха на главата на човек.

След като изброихме чактите се видя, че оранжевата е втората и тя е известна сред хората с имената Свадхистхана и Сакрална чакра. Точното и разположение е под пъпа и е обвързана с репродуктивната система и с органите на секса. Тя е главен ръководител на креативността и енергията от емоциите. Учените са доказали, че ако тази чакра е балансирана добре тя помага за плодовитостта и балансирането на емоциите. Всичко това казано с други думи означава, че в случаите когато тази чакра е отворена вие ще се разбирате добре с хората. С помощта на тази чакра ние можем да разберем как нашите действия се отразяват върху другите хора, защото тя винаги е активна.

Дори и когато си закупим цвете с определен цвят то действа по различен начин на всеки индивид, защото свойствата на цветята се различават. Позната е една стара източна традиция, която твърди, че оранжевото цвете циния кара хората да са щастливи оптимистично настроени, игриви и усмихнати чрез неговите свойства.

Както споменахме оранжевият цвят ни кара да се чувстваме щастливи и удовлетворени, затова е добре той да присъства в ежедневието ни, ако искаме да поставим едно ново начало на живота си. Този цвят ще ни зареди с положителната енергия от която се нуждаем и ще ни дари с търпение за постигане на новите цели.

Доказано е че оранжевият цвят стимулира ума, така че е добре той да е близо до нас когато учим нещо ново, за да може да го усвоим по-бързо. Според много специалисти хората, които носят оранжеви дрехи са много искрени, но същевременно и много деликатни. За да може по-лесно да преживеете шока от даден момент в живота ви е добре да носите оранжеви дрехи, защото те ще ви помогнат, като балансират емоциите ви.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *