Цветен хороскоп – здраве и щастие от траките

Цветята и билките винаги са се използвали в човешкото ежедневие, култура, митилогия, дори и преди хиляди години. Със своята красота и необикновена сила, цели народи са боготворяли красивите растения. И са създали дори хороскоп според техните видове. Вижте цветният хороскоп на траките, кое цвете сте и какви са вашите заложби, здравословни недостатъци или предимства.

Демир бозан билки за бъбреци

Цветя ЧП 1Нарцис (2-21 МАРТ)

Пролетта е време на зараждане на живот, на нови поводи за радост, и носи едно чувство за щастие. А раждането на дете в такъв период е повече от благословия. Родените под знака на Нарциса са весели, оптимистични, жизнерадостни и с лек характер. Те са истински дипло­мати и бързо намират решение на всеки конфликт. Край себе си винаги създават една дружелюбна атмосфера, заради която останалите винаги се навъртат. Отличават се с чувст­во за справедливост, смелост и жертвоготовност. Рядко боледу­ват, радват се на завидно добро здраве. Имат много приятели сред връстниците, колегите и близките си заради своите щедрост и ведрост. Родените под енергията на това цвете имат дарба да се зани­мават с научна дейност.

Успехът. Хората Нарциси са хора на изкуството, на артистизма –  те са с нестандартно мислене и винаги постигат успех с каквото и да се захванат, особено, ако работата им изисква собствен подход и творчество. Ако имате в дома дете Нарцис, погрижете се да развие своите таланти, но го научете на дисциплина, ред и търпение. Слабата во­ля и непостоянство могат да провалят бъдещето на това чаровно и надарено дете. Най-често хората Нарцис стават писатели, артисти, танцьори или музиканти.

Най-добри приятели: Ирис, Мак и Божур.

Теменужда (22 МАРТ-20 АПРИЛ)

Както и нежното цвете, така и хората родени под знака на Теменужката имат нужда от любов, нежност и внимание. Душата им е крехка и лесно ранима, пълна с емоции. Теменужените хора са сра­межливи, раними и стеснителни, което ка­ра околните да ги оценяват погрешно. Те­менужката е много емоционална и чувст­вителна, лесно се обижда и страда дълго, като носи болката в сърцето си. Скандали­те, омразата и насилието им влияят зле. Щедри и много всеотдайни хора, които споделят всичко свое с любимите си хора. С добре развито въображение, което ги оставя да живеят в свой собствен свят. Ето защо те обичат самотата, тя не е наказание за тях, а времето в което потъват в мечтите и надеждите си. В по-зряла възраст Теменужката може да има проблеми с общува­нето, особено ако вече като дете е преживяла болка и разочарование. Децата с ле­кота се справят с предмети­те в училище с хуманитарна насоченост, но не обичат математиката, физиката и химията.

Успехът. Хората Теме­нужки предразполагат дру­гите да споделят с тях и да търсят съвети и помощ. Реа­лизират се като отлични педагози, лекари, психолози, консултанти в различни сфери на бизнеса. Теменуж­ките са и прекрасни родите­ли, защото знаят как да об­щуват с децата си. Имат ус­пех във всички професии, които изискват артистич­ност и творчество, както и в работа, в която нямат начал­ник.

Най-добри приятели: Минзухар, Хризантема и Роза.

Люляк (21 АПРИЛ – 10 МАЙ)

Магнетично и ароматно, това пролетно цвете дарява хората, родени под неговия знак с магнетизъм, който може да очарова останалите. Като дете Люляка се отличава сред приятели и съученици, а също и от своите братя и сестри. Притежава свой собствен стил и вкус към живота, които с времето доразвива. Неговият естецизъм си личи във всичко, което прави. Ето защо такива хора обикновено са подредени и чисти още от малки. В училище рядко ще се срещна с трудности – има висок успех. Рядко обаче може да се радва на искрено приятелство, защото повечето хора му завиждат. Обичат реда, точността и бюрото им е засипано с бележки с дати и часове за срещи по работа или с прияте­ли.

Успехът. Люляците са лидери по рождение и за това най-добре се изявяват като началници и ръководители. Те са добри и справедливи шефове. Ще направят кариера и като военни или предприемачи в сферата на архитектура­та и строителството. Могат да имат успех и в областта на рекламата и фотографията.

Най-добри приятели: Лилия, Минзухар, Хризантема и Петуния.

Момина сълза (11-31 МАЙ)

От малки още хората, родени под знака на Момината сълза правят впечатление точно като възрастни в малки тела. Много интелигентни и будни личности, винаги жадни за знание и информация. Отговорни са и изпълняват всичко, което им възложат родителите или учителите. Тази черта от характера си те проявяват и като възрастни. Момините сълзи умеят да печелят симпатии и имат сла­вата на хора, които ув­личат след себе си останалите. Любознателни и с всест­ранни интереси, те са прекрасни събеседници. Предпочи­тат артистичните занимания, музика, танци, курс но дра­ма и рецитация, рисуване.

Успехът. Могат да имат всичко в живота, ако степену­ват целите и ги постигат една по една. Разпиляността и ха­отичността в работата и в живота ги изтощава, изнервя и поболява. От тях стават успели политици, юристи, лекари, журналисти.

Най-добри приятели: Орхидея, Ирис Роза

Следва…

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *