Да съхраним цвета и с овлажняване

Съвсем нормално е след море да бъдем неузнаваемо черни. И тогава единствената мисъл е как да съхраним тена. Ако искате да го запазите, спазвайте наши­те съвети. Те ви гарантират по-дълъг живот на тена.

1. На първо място кожата има нужда преди всичко от хидратация. След слънчева баня тя губи вла­гата си. Необхо­димо й е овлажняване. Затова в продължение на един месец из­ползвайте про­дукти за лице и тяло с24-ча-сова хидратация.

“Фигурин

podobarten_thumb_22. Отвара от черен чай. Лицето в този период от време може да се мие не с вода, а с чаена отвара. За да си я направиете просто накиснете две филтърчета в 200 мл горе­ща вода за 30 минути. След като се поохлади отварата, е годна за употреба. С там­пон минете лицето и шия­та. Тази процедура овлажнява кожата и стяга пори­те. Вечер търкайте лицето с кубче лед със замразена отвара.

3. Не използвайте избел­ващи продукти. Въздействието им може да наруши равномерния тен. Имайте предвид, че понякога и декоративната козметика може да ви изиграе лоша шега, защото понякога съ­държа избелващи съставки. За да запазите тена, избягвайте козметичните маски с лимон, белтък и краставица.

4. Вана с растителни мас­ла. Абсолютна глупост е да не взимате душ, за да не отмиете тена. Ваната, с която релаксирате, трябва да е с морска сол и расти­телни масла. Те не само овлажняват кожата, а я правят и много еластична. Водата не бива да е много гореща, а продължител­ността на ваната не по-малко от 20 минути.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *