Да се отървем лесно и бързо от целулита с три билки

Билките може да ни помогнат много в премахването на целулита. Те ще заличат неприятните образувания по кожата, оставяйки я мека и нежна. Пийте отвари, но наред с тях трябва да се правят и много други неща – да се движите, да приемате много вода, както и промените своите основни хранителни навици. Наред с тези изисквания, можете да пиете и чай от билки, които ще ви помогнат в упоритата борба с портокаловата кожа.

Демир бозан билки за бъбреци

Една от билките, която е и чудесна подправка, е джинджифилът. Той действа изключително добре и при отслабен имунитет, когато навлизаме в преходен сезон или просто искаме да се подготвим за идващата зима. Или сме прекарали вече някоя настинка.

cellulite2Това, което прави джинджифилът при редовна консумация е да насърчава транспортирането на кислород в организма, а когато той достига до всички клетки, функцията им е ефективна. Това именно помага да се изгорят мазнините, да бъдат задействани метаболитните процеси на организма и да се намали токсикацията на организма. Можете да го настържете като го добавите към супи, салати или си направете чай от него, като го добавите към топла вода. Той е ароматен и ще ви бъде приятно да го усещате в напитката си.

Друга билка-подправка за премахване на целулита, е сминдухът. Нашият народ го познава още под името тилчец. На сминдухът се използват, както листата, така и семената. Може да си направите от сминдуха чай, а на прах да добавяте към ястията си, тъй като той има уникален вкус. Освен това може да си направите топли бани с отвара от растението.

Срещу портокалова кожа е много ефективна и екзотичната билка готу кола. Тя расте в субтропичния и тропичен климат и помага ефективно при прочистването на целулита като подобрява циркулацията на кръвта. Спомага за отделянето на колаген, който е важен, за да бъде кожата здрава и еластична. Хора с чернодробни заболявания обаче трябва да я избягват. 

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *