Да се погрижим за локалните проблеми бързо и лесно

Освен козметичните средства, има много естествени такива, които ни помагат да удължим младостта на своята кожа, да я съхраним и по-дълго да й се радваме.

big_5958abd35803461e9cba7c81a63ad830Предлагаме ви няколко ценни съвета, които ще помогнат на различни части на тялото и кожата. Започваме с…

Демир бозан билки за бъбреци

Шията:

Проблем: повяхналост, бръчки
Козметични средства: противовъзрастови формули със слънцезащитни филтри, антиоксиданти /като зелен чай или витамин С/ и стягащ ефект.

Съвет: старайте се да избирате тонално средство за лице така, че то максимално да съответства на оттенъка на кожата на шията ви.

Деколтето, гърдите

Проблем: пигментни петна, отпуснатост, провисване, неравен тен.

Козметични средства: кремове, които ед­новременно стягат и успокояват кожата.

Съвет: задължително тествайте малко крем преди да го нанесете върху проблем­ни участъци.

Китките на ръцете:

Проблем: пигментни петна, сухост, напук­ване.

Козметични средства: използвайте кремове, които изсветляват, защитават от ултравиолета и разглаждат бръчките. В състава им трябва да има натурални антиоксиданти, глицерин и естествени масла.

Съвет: За да не се появяват нови пигмен­тни петна, нанасяйте слънцезащитен крем на тези участъци винаги, когато го слагате и на лицето си. Замезете антибактериалния сапун с. щадящ течен. Слагайте гумени ръкавици, когато перете и миете.

Гърбът, корема, бедрата и задните части:

Проблем: сухост, липса на еластичност.

Козметични средства: Използвайте добре попиващи лосиони, чието действие е 24 часа. Четете етикетите, добре е да имат в състава си глицерин, минерални и естествени масла.

Съвет: За по ефективен и бърз резултат преди нанасянето на крема вземете душ и протрийте кожата с гъба. После леко я подсушете и с леки масажни движения нанесете крема.

Колене, лакти, ходила

Проблем: грапава и загрубяла кожа.

Козметични средства: концентрирани ексфолианти с алфахидроксикиселини или ретинол, а също интензивни подхранващи кре­мове с глицерин и ланолин.

Съвет: най-добре е да не ползвате скраб, предназначен за кожата на краката и други части на тялото – той може да предизвика раздразнение на по-тънката кожа.

Външната страна на ходилата и ръцете:

Проблем: пигментни петна, сухост, лющене.

Козметични средства: леки, бързо попи­ващи лосиони с изсветляващ и разглеждащ ефект.

Съвет: Горната част на водилата много често получават слънчево изгаряне. Зато­ва не забравяйте да нанасяте слънцезащитен крем на тези места.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *