Да се предпазим от разширените вени, докато чакаме бебчето си

Да доведем лечението на разширени вени до успешен край може да е много трудно начинание. Ето защо е добре, ако успеем да се предпазим от тяхната поява изобщо. А най-важно е това да не се случва по време на бременността, както за жалост обаче става. Тогава кръвоносните съдове стават по-неустойчиви.

pregnНе забравяйте, че не бива да стоите дълго време прави или седнали. Разхождайте се често и ако имате възможност плувайте в чиста вода. Избягвайте претъпкани обществени басейни поради опасността от гъбична инфекция или цистит.

Можете да си помогнете и у дома, като обливате краката си първо с топла, а после със студена вода. Това е процедура, която значително подобрява еластичността на вените на краката, а и освен това има закаляващо действие. За да не затруднявате кръвообращението, не носете стегнати чорапи, панталони или колани.

И не на последно място – ако вече имате разширени вени, не си правете масаж на краката, тъй като има опасност от откъсване на кръвни съсиреци, които могат да достигнат до сърцето или белите дробове и да предизвикат емболия.

Да се предпазим от разширените вени, докато чакаме бебчето си
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *