Да се предпазим от разширените вени, докато чакаме бебчето си

Да доведем лечението на разширени вени до успешен край може да е много трудно начинание. Ето защо е добре, ако успеем да се предпазим от тяхната поява изобщо. А най-важно е това да не се случва по време на бременността, както за жалост обаче става. Тогава кръвоносните съдове стават по-неустойчиви.

pregnНе забравяйте, че не бива да стоите дълго време прави или седнали. Разхождайте се често и ако имате възможност плувайте в чиста вода. Избягвайте претъпкани обществени басейни поради опасността от гъбична инфекция или цистит.

Можете да си помогнете и у дома, като обливате краката си първо с топла, а после със студена вода. Това е процедура, която значително подобрява еластичността на вените на краката, а и освен това има закаляващо действие. За да не затруднявате кръвообращението, не носете стегнати чорапи, панталони или колани.

“Фигурин

И не на последно място – ако вече имате разширени вени, не си правете масаж на краката, тъй като има опасност от откъсване на кръвни съсиреци, които могат да достигнат до сърцето или белите дробове и да предизвикат емболия.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *