Да си направим магнезиево олио за здрав гръб!

Всяка една наша клетка има нужда от минерала магнезий. Той е изключително важен за нашето здраве и по-точно за костите, зъбите, нашите мускули, а и за да имаме спокоен и релаксиращ сън и без стрес.

119807В нашето натоварено ежедневие липсата на магнезий е една главна причина, поради която човек страда от различни състояния, които не са никак лицеприятни. Самият ни живот предразполага към разрушаване на магнезий – не спим достатъчно, стресът винаги е на една ръка разстояние, пием често алкохол, прекаляваме с кафето и захарта.

“Демир

Какво да правим тогава? Освен да приемаме хранителни добавки, можем да си правим масаж с магнезиево олио, което пак сами да си приготвим.

Всичко, което ви трябва за целта са полочин чаена чаша магнезиеви люспи, т.е. от магнезиев хлорид, но може да ги заместите с английска сол. Нейният ефект обаче не е така дълготраен. Добавете и полочин чаена чаша дестилирана вода и някакъв стъклен съд или купа.

Дестилираната вода се сваряте, след което се поставят люспиците от магнезиевия хлорид в стъкления съд и се заливат с врящата вода. Бъркат се, докато напълно се разтворят. Оставя се да изстине и вече си имате олио. Може да се съхранява на стайна температура, най-добре в плътно затворен съд.

Прилагайте така полученото олио като лосион за цялото тяло. 

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Да си направим магнезиево олио за здрав гръб!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *