Депресия?! Ето как да си помогнете!

С тази лечебна вана ще се отървете от потискащото състояние

Днес депресията не е непознато чувство. Повечето хора по света са изпадали в подобно състояние поне един път в живота си.

Депресията или подтиснатостта, угнетеността е вид психично разстройство,което нарушава емоционалното равновесие на човека за продължителен период от време и влошава качеството на живота ни – социалната и трудовата ни активност, лични взаимоотношения и т.н.).

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки
Преди да посегнете към хапчетата, опитайте с билки!

Преди да посегнете към хапчетата, опитайте с билки!

Често тя се появява като ответна реакция на организма и мозъка ни към психологическа травма или отрицателно събитие. Когато е в лека форма, казваме, че е нормална реакция за хора, преминаващи през труден период, преживели загуба на близък или голям личен провал.

Но ако чувството на тъга, безпомощност, безполезност не ви напуснат със седмици и дори се влошават, може да се говори за състояние на клинична депресия- медицинско състояние, което изисква незабавна лекарска намеса и лечение.

Билка.инфо ви предлага тази изпитана билкова рецепта за лечебна вана, с чиято помощ ще се отървете от налегналата ви депресия.

Начин на приготвяне – 200 г свежа или изсушена билка се оставят да киснат в кофа студена вода с вместимост от 6 до 8 литра в продължение на 12 часа. Студеният извлек се загрява и се прибавя към водата във ваната. При къпане сърцето трябва да остане над водата. Продължителността на престоя е 20 минути. След това не се подсушавайте, а облечете хавлия и останете в леглото още около един час, за да се изпотите. Нервни и свръхвъзбудени хора трябва да правят редовно един до два пъти седмично баня с мащерка.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *