Домашен кокосов мехлем

Следващата рецепта, която ви предлагаме е идеалният подарък за близък приятел или пък за ваше лично ползване, от което ще получите една здрава, мека като коприна и изключителна кожа. И ще забравите завинаги купешките мехлеми, балсами, кремчета и лосиони. Направете си своя лична козметична линия. За този мехлем с кокосово масло ви трябват само:

“Фигурин

– 2 чаши соев восък /може да го намерите в магазин за свещи или в онлайн магазините/

– 1 супена лъжица ванилов екстракт /или ванилиите, които продават в магазините/

krem koja– 3 чаши студено пресовано кокосова масло /ще намерите в еко магазините, магазините за здравословно хранене или в интернет/

– 2 супени лъжици вода

Трябват ви и: 2 купички за микровълнова, 1 голяма купа, миксер и шест кутийки от крем, маска или подобни.

Разтопете в отделни купички восъка и кокосовото масло. Восъкът специално може да се разтопи или в микровълнова или на котлона, но на водна баня. Като се бърка непрекъснато. След като двете съставки са се разтопили добре, се смесват в една голяма купа, добавят се и ванилията и водата. Започвате да бъркате с миксера на ниска степен за около 20 секунди. Ако восъкът започне да се надига или пък да се втвърдява, може да го сложите в микровълновата за няколко секунди, докато отново придобие течна консистенция. 

След като съставките са добре омесени, изчакайте малко да поизстината и започнете да наливате в кутийките от крем. И вече си имате един домашен мехлем за след баня или просто, когато усетите кожата си изсушена. Може да пробвате и с други аромати вместо ванилия и да добавите и капка-две любимото си етерично масло, но само след като температурата на маслото не е много висока.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *