Домашен лек със слънчоглед успокоява ревматоидните болки

Обикновено от ревматични заболявания страдат хората в по-напреднала възраст. От тях обаче не са застраховани и младите хора. Ревматичните заболявания се дължат на неправилна циркулация на течностите в организма, или иначе казано на нарушена обмяна на веществата. Симптомите на заболяването могат да бъдат: скованост, болка в ставите, отоци, възпаления. Ние ви предлагаме няколко рецепти от народната медицина, чрез които можете да успокоите ревматоидните болки.

слънчоглед ревматизъмВземете една средно голяма слънчогледова пита. Откъснете всичките й свежи листа и ги смелете с машинка за мелене на месо или блендер. Налейте 1 литър силна ракия в шише, което може да се затваря добре и добавете смлените листа. Оставете сместа да престои така в продължение на 40 дни, след което прецедете. Получения извлек се използва против ревматизъм, като с него се масажират болезнените участъци.

Кестените помагат при ревматизъм, болки в ставите и мускулите, а също и при травми. За целта се събират диви кестени и се смилат в машинка за месо (или се нарязват с нож). Взима се едно стъклено шише, напълва се до половината със смлените кестени и се долива със спирт (може и такъв за горене). Шишето се оставя да престои около месец на тъмно място. След това течността се прецежда и с нея се маже болното място и се втрива с ръце.

Демир бозан билки за бъбреци

При възпаление или болки в коляното можете да използвате лимон. Отрязват се 3-4 кръгчета от него. Върху тях се насипва кафе и се налага болното място. Прави се превръзка с кърпа, за да не паднат резените. В зависимост от болката компресът се прави 2-3 пъти на ден.

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Домашен лек със слънчоглед успокоява ревматоидните болки

  1. Ползвала съм домашния лек от слънчоглед за шипове.Помага ми.Приготвяла съм го само с накъсване на свежите питки,залети със спирт,ракия първак,само трябва да е силен градуса.Даже не е необходимо да престоява толкова дълго.Аз го приготвях за 20 дни.Ефикасно е,помага и при простуда и ревматизъм.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *