Домашен мехлем за редица заболявания

За да си приготвите у дома мехлем ще са ви нужни малко повечко продукти, но е необходимо да присъства във всеки дом, защото със сигурност ще влезе в употреба.

Рецептата на домашния мехлем, която ще ви представим се е използвала от нашите баби, защото е много ефективна и лекува заболявания с разнообразен характер. Този мехлем ще помогне при зарастването на рани, лечение на ангина и бронхит, възпаления на яйчниците, язва, синини и още редица заболявания.

“Демир

Ето и как точно да си направите този лековит мехлем, който ще няма начин да не използвате за лечение, защото синината и рана от порязано са ежедневни състояния, които често се получат от невнимание и неволност.domaschen mehlem

Набавете си масло от жълт кантарион в размер на 400 милилитра и поставяйте по малка част от него в емайлиран съд, който е на котлона. 60-грамовото парче от пчелен восък също поставете в съда, за да се разтопи. Котлона на който разтапяте продуктите трябва да е слаб. Гледайте разтапящите се продукти, защото ще започнат да пукат и тогава бързо трябва да отстраните. След като се успокои отново връщате на котлона и добавяте по още малко от от маслото от жълтия кантарион и така докато то свърши. Бъркате постоянно за да не загорят вложените съставки. Накрая към нея прибавяте 1 жълтък от сварено яйце, който сте намачкали предварително. Мехлема, които приготвяте ще смени цвета си и ще стане кафяв. След като всички продукти са вложени, цветът е придобит трябва да премахнем от котлона и да оставим да се охлади. Нужно е да престои около 20 минути за охлаждане.

Преди да използвате и да се уверите в целебната сила на мехлема трябва да по прецедите през марля или цетка, за да се отстранят и изхвърлят всички по-едри частици. Мехлема се съхранява в стъклени бурканчета в хладилника. Не бива да се използва след минаването на 10 месеца, защото губи своите способности.

Ето и как да прилагате мехлема при абсцес в гърлото или гнойна ангина – разтапяте в съд на водна баня малко от приготвения мехлем и с негова помощ правите компрес на врата. Приложете този компрес 3 пъти в рамките на деня и абцеса ще се спука, а това ще облекчи състоянието ви.

Язва и бронхит се лекуват с консумация на мехлема, като трябва 3 пъти на ден да вземате от него по 1/2 чаена лъжичка. Препоръчително е консумацията му да се извършва преди да си похапнете основната храна.

При рани се използва за намазване, като с помощта на памучен тампон се намазват засегнатите места.

Зъбоболът изчезва, като потопите пръст в мехлема и намажете венеца и болния зъб с него.

При ставни болки отново намазвате местата, които са засегнати.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Домашен мехлем за редица заболявания

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *