Доматения сок предпазва сърцето

Испански учени дълго правиха проучвания и изследвания за поддържане на здраво сърце и откриха, че обикновения доматен сок е най-доброто средство.

file6813За да се предпазите от оксидативен стрес сокът от домат може да помогне, защото в него се съдържат цели 40 антиоксиданта, които още се наричат полифеноли и предпазват максимално сърцето.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

В плодовете, зеленчуците, бобовите и зърнените култури се съдържа голямо количество от полифенолите, но ако искате да са ефикасни за здравето на сърцето трябва да се приемат с доматения сок. Приемани по отделно тези продукти също са много полезни за човешкия организъм, но за да се извлече най-доброто от тях се препоръчва комбинация от всички.

За да подкрепят тезата си специалистите от университета в Барселона изследват техните сосове, които са произведени от обикновени ферми. Всеки изследван сос има различни съставки и разбира са лесно достъпни за потребителите, като се продават в почти всеки супермаркет. Чрез техниката на масова спектрометрия с висока резолюция учените успели да докажат, че доматения сок е много полезен не само за сърцето, защото в него има и много други съставки, които помагат на човешкия организъм да бъде здрав.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *