Доматения сок предпазва сърцето

Испански учени дълго правиха проучвания и изследвания за поддържане на здраво сърце и откриха, че обикновения доматен сок е най-доброто средство.

file6813За да се предпазите от оксидативен стрес сокът от домат може да помогне, защото в него се съдържат цели 40 антиоксиданта, които още се наричат полифеноли и предпазват максимално сърцето.

В плодовете, зеленчуците, бобовите и зърнените култури се съдържа голямо количество от полифенолите, но ако искате да са ефикасни за здравето на сърцето трябва да се приемат с доматения сок. Приемани по отделно тези продукти също са много полезни за човешкия организъм, но за да се извлече най-доброто от тях се препоръчва комбинация от всички.

За да подкрепят тезата си специалистите от университета в Барселона изследват техните сосове, които са произведени от обикновени ферми. Всеки изследван сос има различни съставки и разбира са лесно достъпни за потребителите, като се продават в почти всеки супермаркет. Чрез техниката на масова спектрометрия с висока резолюция учените успели да докажат, че доматения сок е много полезен не само за сърцето, защото в него има и много други съставки, които помагат на човешкия организъм да бъде здрав.

Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *