Дюля за красота

Дюлята е средство, което спокойно може да се използва в козметичната индустрия, като за целта се вземат зрелите плодове и семената на плода. В домашни условия можете чудесно да се справите и сами с приготвянето на домашната козметика, като си направите лосиони или маски за мазна кожа на лицето.

Демир бозан билки за бъбреци

diulia-marmalad-konfitiur-plod-dieti-83637-500x334Ето няколко начина да се направим красиви само с няколко парченца дюля:

1. Направете си масаж на лицето с дюля, което се прави с малко парченце, подходящя е за изглаждане на повяхнала кожа.

2. В една чаша вода налейте супена лъжица сок от дюля, добавете и чаена лъжичка глицерин и одеклон. Това е чудесен лоион за повяхнала кожа.

3. Една добре узряла дюля се настъргва на ситно ренде, като сока от нея се прецежда през марля. След това вземате един памучен тампон, който се напоява в течността, се обтрива мазната кожа на лицето. Това е чудесно средство за изчистване на лунички.

4. Разбийте един яйчен белтък и добавете капка по капка половин чаша одеклон, малко камфоров спирт и сок от дюля. Напоявате един памучен тампон и обтривате лицето с него. Подходящ е за мазна кожа.

5. Нарежете прясна добре узряла дюля на малки парченца и я залейте с топла вода, така че течността изцяло да я покрие. Оставя се така два-три часа, след което настойката се прецежда и се добавят и 10 мл водка към нея, а може и медицински спирт. 10 мл на 100 мл течност е пропорицията. Така приготвеният лосион се използва, за да се натърка повехналата кожа на лицето и се ползва вместо измиване с вода.

6. Маска на лицето се прави с добре узряла дюля, която се настъргва на ситно ренде. Така получената кашица се разрежда с малко преварена вода – супена лъжица и й се добавя и супена лъжица нишесте. Намазва се на лицето и се оставя така да престои 15-20 минути. След това се измива с вода на стайна температура. Маската може да се използва за всеки тип кожа.

7. Още една маска, при която отново зряла дюля се настъргва на ситно ренде и получената каша се нанася на чиста кожа, повяхнала. Тази маска ще ви помогне и ако имате обриви по лицето.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *