Ефективни рецепти за настинка от Петър Димков

От големите тефтери на лечителят Петър Димков ви предлагаме няколко ефикасни начина да се изпотите и да прекратите в зародиш омразната настинка.

tea3Като за начало той препоръчва в кофа или малко легенче да се налее гореща вода /търпимо гореща/ и да се изсипе шепа морска сол. След това съдът, в който се потапят краката се завива с кърпа така, че да не проникне въздух покрай нея. Болният се завива в горната част на тялото, а на главата си има шапка. След което се пие горещ липов чай, докато се изпоти. От време на време е добре в кофата да се сипва малко морска сол. След като настиналият се изпоти добре и се затопли, се слага да легне в леглото. След като се изпоти още веднъж, е добре да се преоблече в нови дрехи. Но е добре да се знае, че въпросното изпотяване трябва да се направи, само ако телесната температура е над 38 градуса, човек е със здраво сърце, а кръвното в дадения момент е в нормалните граници. И изобщо е с нормално кръвно.

Предлагаме ви няколко рецепти при настинка и съпътстващите я неприятности като кашлица например.

Чай при едва започнала кашлица

Когато са започнали началните признаци на кашлица, си направете един чай, който ще ви даде възможност да се подсилите и да прогоните налегналата ви болест. Просто вземете 1 л и половина студена вода и сложете в нея цели орехи, добре измити, около пет-шест. Преди да ги сложите обаче е хубаво да ги счукате леко – и ядката, и черупките. Сложете и една шепа лучени люспи, както и две супени лъжици мед. Сложете цялата тази смес да се вари на тих огън, докато заври и след това да поври двадесет минути. След това се добавя една цяла пълна лъжица ленено семе. Още пет минути да поври сместа, а после се добавят и още билки – две супени лъжици подбел, една лъжица босилек и една – анасон. Веднага махате от огъня. Оставяте да постой захлупено и да изстине, след което се прецежда. Трябва да се пие горещ, за да има ефект, на всеки петнадесет минути по една-две глътки. Така се прави, докато изчезнат признаците на започващата кашлица.

Чай помагащ при хронична кашлица

Вземете половин литър бира и към нея добавете два лимона, като плодовете трябва да са добре измити. След това се разрязват на четири, махат се семките, добавят се и 400 грама мед, супена лъжица ленено семе, супена лъжица подбел и чаена лъжичка анасон. Оставя се захлупено, докато изстине. После сместа се прецежда и пиете като сироп за кашлица. Най-добре е това да става през два часа, за да се изчисти кашлицата.

Enjoyed this post? Share it!

 

3 коментара по “Ефективни рецепти за настинка от Петър Димков

  1. ТОЗИ СИРОП ЗА ХРОНИЧНА КАШЛИЦА НЕ Е ОПОМЕНАТО НИКЪДЕ,ЧЕ ТПЯБВА ДА СЕ СВАРИ, А ПИШЕ,ЧЕ СЕ ПРЕЦЕЖДА СЛЕД КАТО ИЗСТИНЕ. ТАКА И НЕ РАЗБРАХ КОЛКО ВРЕМЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВАРИ???? МОЛЯ НАПИШЕТЕ!!!!

  2. Не опоменавате,че сиропа за хронична кашлица трябва да се вари и колко????? А пишетш,че се ррецежда след като изстине!!! Моля ви напишете ясно. Искам да си го направя,а не зная как!???

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *