Ефикасни народни съвети

Народната медицина и бабините съвети могат да ни бъдат от полза в много ситуации. Вижте няколко изпитани полезни съвета, които ще ви помогнат в случай на нужда.

Малки рани лекувайте с мед. Той възпрепятства възпроизвеждането на бактериите, като ги лишава от водата, която им е необходима за това. За да се предпазите от инфекция, намажете раната с мед и я покрийте с превръзка.

Слънчево изгаряне и раздразнена след бръснене кожа лекувайте с мляко. Напоете чиста кърпа с хладко мляко. Внимателно намокрете кожата, а след това изплакнете. Зехтинът също може да ви бъде от полза, тъй като съдържа естествени противовъзпалителни съединения.

слънчево изгарянеЛюспеста кожа на ръцете можете да подобрите със захар. Намокрете ръцете си и започнете да ги триете със захар (по възможност по-необработена, а най-добре тръстикова). Чрез триенето се премахват люспите и мъртвите кожни клетки.

Сухата кожа и устни ще станат гладки и меки с помощта на зехтин. Той наподобява естествените мазнини на тялото, които лесно могат да бъдат премахнати при употребата на твърди сапуни, както и в студено или горещо време. Втрийте няколко капки зехтин там, където е необходимо, за да омекотите твърдите участъци и да създадете защитаващ кожата ви влажен слой.

“Фигурин

При ухапвания от насекоми полезен лек е ябълковия оцет. С помощта на хартиена кърпа (салфетка) нанесете оцета върху ухапаното място. Неговата киселинност ограничава подуването, а също така и намалява усещането за сърбеж.

Ябълковият оцет помага и при гъбични инфекции по краката. Смесете ябълков оцет и вода в съотношение 1:3 и потопете краката си в разтвора за известно време. Това със сигурност ще унищожи гъбичките, но е добре да знаете каква е причината за появата им и да вземете мерки, за да не се появят отново.

Ако страдате от неприятна миризма под мишниците, ябълковия оцет отново ще ви помогне. Ако смятате, че потта кара подмишниците ви да миришат, грешите. Неприятната миризма се дължи на бактериите, които се образуват в тази област. Напоете памуче или малко парче плат с ябълков оцет и намажете подмишниците си. Острата миризма на оцета не бива да ви притеснява, тъй като тя бързо изчезва.

Ако маратонките ви миришат, поръсете ги със сода за хляб – тя има свойството да абсорбира неприятните миризми. Преди да обуете обувките си, не забравяйте да ги изтръскате.

Друго, което можете да опитате при същия проблем е да сложите кори от портокал в обувките си за през нощта. Така причинената от бактерии миризма ще се замени със свежо ухание.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *