Екологично чисти сапунени ядки

В сапунените ядки няма и следа от фосфати, ензими, изкуствени материали, пенилини или каквито е други синтетични химикали. Тези нашумели ядки са един натурален и екологично чист продукт.

Днес сапунените ядки набират своята популярност, защото те са естествена алтернатива на всички изкуствени химически препарати, които се използват и имат уникално съдържание, което по никакъв начин не вреди.

soapnutsТехният произход е от Индия и Непал, където растат н така наречените сапунени дръвчета, от които се берат сапунените ядки.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

След като се оберат „сапунените плодчета“ тяхната ядка се отделя от обвивката и точно тази обвивка трябва да се изсуши на слънце. Ядките имат восъчен слой и имат в съдържанието си сапунини и от там произлизат техните миещи действия.

Направените изследвания на тези сапунени ядки показват, че те са хипоалергенни. Това означава, че те не предизвикват странични ефекти, като алергии или при наличие на такава в никакъв случай не я влошават. Те са подходящи и за бебета, защото тяхната употреба по никакъв начин не дразни чувствителната кожа.

Цветът и материалите от които са направени дрехите, не е от никакво значение, защото сапунените ядки са подходящи за всякакъв вид и тип.

Те се употребяват по следния начин: поставят се 6-7 половинки от сапунените ядки в памучна торбичка преди пране. След това връзвате торбичката и я поставяте директно в пералнята при дрехите за пране. Няма да има нужда да прибавяте никакви допълнителни препарати или омекотители, сапунените ядки ще се справят сами с изпирането и уханието на прането.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *