Ексфолираща маска с ананас за акне

Ензимът бромелаин, който се намира в ананаса често се използва в козметиката. Това всъщност е  алфа хидрокси киселина и е много ефективна в премахването на мъртвите клетки по повърхността на кожата чрез химична ексфолиация. Ензимите унищожават кератина на мъртвите клетки, позволявайка на кожата да диша и да се чувства по-жизнена. След като кожата е ексфолирана, се забелязва визуална разлика с преди това и след. Ананасът е чудесно средство за ексфолиране именно заради съдържанието на веществото akne bezбромелаин, който е антибактериално вещество, и ще помогне да се отпушат порите.

И не, няма нужда да давате пари за скъпи токсични ексфолианти като можете да се възползвате от следния много лесен и евтин метод и да се снабдите с веществото:

Следващия път когато си хапвате ананас, отделете малко парче и го нанесете с кръгообразни движения на лицето. Оставете сока да подейства 20 минути и изплакнете с топла вода. След това нанесете тънък слой мед на лицето и отново го оставете за 20 минути. Накрая пак изплакнете. Така ще се разкрасите както вътрешно, така и външно!

Ексфолираща маска с ананас за акне
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *