Елда лекува редица заболявания-рецептите ще намерите тук

Елда днес можете да срещнете и под името гречка, знайте че това е това е един и съд продукт.

В обикновената елда има голям набор от витамини, който са РР, В, А и Е, а те само могат да спомогнат за доброто здраве на човек. Освен това в нея има изобилие на минерали: бор, йод, магнезий, цинк, калций и желязо.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

С богатото си съдържание на мазнини, фибри и захар тя само може да удиви хората си с лечебните си свойства. Поради факта, че в елагата няма глутен, а изобилства от аминокиселини е един перфектен продукт, който спомага за свалянето на килограмите.

Елда лекува редица заболявания-рецептите ще намерите тук

Елда лекува редица заболявания-рецептите ще намерите тук

За да се справите с атеросклерозата използвайте следната рецепта с елда – в 100 милиграма вода добавете 1 супена лъжичка от гречката. Сложете смесените съставки на котлона, за да може елдата да се разтвори хубаво във водата.

Не е нужно течността да стои на огъня повече от 5 минутки. От течността, която ще спомогне за подобряване на състоянието ви при атеросклероза пийте 2 пъти на ден по 1 чашка.

Стомашните киселини могат да бъдат спрени с незаменимата помощ на елда – Взимате шепа зърна от гречка и ги смилате в кафемелачката. От праха който се получи ще вземате 3 пъти. Количеството което се похапва е съвсем малко, взимате само на върха на чаена лъжичка и хапвате смлените зърна.

Кожните възпаления изчезват за миг с елда – тук ще вземете зърната на гречката и ще поставите в тиган, за да се запекат. После се поставят в кафемелачката и отново се смилат на прах. Поставете смените зърна в купичка и към тях добавете вода, за да се получи каша. С нея намазвайте възпаленото място. Нека кашата не бъде отмивана поне 20 минути.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Елда лекува редица заболявания-рецептите ще намерите тук

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *