Елови клонки при сърдечна невроза

Сърдечната невроза се появява вследствие на нервно напрежение, което дава отражение върху работата на сърцето. Симптомите й са: сърцебиене, болка в сърдечната област, прескачане, повишено или понижено кръвно налягане.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Първото и най-важно нещо, за да се справите с това състояние е да си осигурите хармония и спокойствие. След това можете да се обърнете за помощ към природните средства. Едно от тях е елата. В нейните млади клонки и иглички се съдържат активни вещества, които облекчават душевни и нервни разстройства, стенокардия, главоболие, стомашни болки и др.

елови клонкиЕто и как да си приготвите необходимото лекарство:
Измийте старателно 2 – 3 клонки от ела. Сложете ги да се варят в 2 литра вода, докато течността остане наполовина. Прецедете и пийте от отварата по 1 винена чаша (75 гр.) 3 пъти на ден.

Ето и още една билкова рецепта, която може да ви помогне при сърдечна невроза:
Смесете по 50 гр. стръкове момина сълза, стръкове мащерка и плодове от резене, 100 гр. листа от мента и 150 гр. корени от дилянка. Вземете 2 супени лъжици от сместа и ги залейте с 500 мл. вряща вода. Оставете билките да киснат 1 час, след което прецедете. Запарката се приема по 100 мл. 4 пъти на ден преди ядене.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *