Еньовче помага при проблеми с щитовидната жлеза

Щитовидна жлеза е изключително важен орган в човешкото тяло, от чието правилно функциониране зависи цялостното състояние на организма.

Тя е отговорна за много функции в човешкия организам – за хормоналния баланс, за дейността на сърдечния мускул и нервната система, за обмяната на веществата и др.

В повечето случаи причина за нарушената секреция на хормони от щитовидната жлеза е стресът, а най-често от проблеми със щитовидната жлеза страдат жените. Лечението на заболяванията на щитовидната жлеза е бавно и изисква много търпение и постоянство. За щастие природата ни е дарила с лек и срещу тези състояния.

“Демир

еньовчеЕньовчето е една от най-добрите билки за лечение на ендокринната жлеза. Препоръчва се да се правят гаргари с поносимо горещ чай от билката, които помагат за премахване на гушата и лекуват жлезата. Отварата се приготвя като билката се попарва с вряла вода. Желателно е да правите гаргара по няколко пъти на ден.

Гаргарите с отвара от билката помагат и при схващане на гласните връзки, което обикновено се получава вследствие на вирусно заболяване.

Освен че помага при проблеми с щитовидната жлеза, еньовчето има и силен пречистващ ефект. Редовната консумация на чай от тази билка пречиства черния дроб, далака, панкреатичната жлеза и бъбреците. Природолечителите препоръчват употребата на чай от еньовче, смесен с равни част горски енчец и жълта мъртва коприва при бъбречни заболявания. Ако състоянието е много сериозно отварата се приема по четири пъти дневно.

Отварата от еньовче има и разкрасителни функции. То оказва стягащ ефект върху кожата. Необходимо е само да приготвите отвара и да измиете лицето си с нея.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *