Есенна грижа за косата

Маски за силно изтощена коса

Колкото и да  не ни се иска да си го признаем – лятото свършва. След него остават редица невероятни спомени за приключения край морето и сякаш безкрайни топли вечери с приятели. Но наред с това през лятото косата ни е била продължително изложена на различни вредни фактори, като сухият въздух,  горещените, прекалено хлорираната вода в басейните и т.н. Като резултата за косата е загуба на блясъка й, разделящи се краища, тя става изтощена и лесно късаща се. Затова и началото на есента е идеалният момента да се погрижим за косата си, да и върнем жижнеността и блясъка.

“Фигурин
Есенна грижа за косата!

Есенна грижа за косата!

Начин на приготвяне и употреба: За подхранване на косата добре е поне 2 пъти месечно да правите маска, а при силно изтощена коса – след всяко измиване. Препоръчителна е маска от един жълтък, 1 лъжичка коняк и 2 лъжици зехтин. Нанася се преди измиване на косата. Завързвате с кърпа и след като престои така 30-40 минути се изплаква с топла вода.

Начин на приготвяне и употреба: Смесете 1 жълтък, малко количество разбито с вода нишесте, сок от половин лимон и 10 г рициново масло с малко гореща вода. Получената кремообразна каша нанесете първо по кожата на главата и корените на косата, а след това и върху цялата коса. Оставете я да престои върху главата около половин час, след което измийте обилно с вода, неутрален сапун или шампоан.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *