Естествени коледни ароматизатори за дома!

Стане ли дума за освежител в дома, невинаги може да сме сигурни какво и с колко вида химикали сме купили. Да, те ухаят невероятно, но как да сме сигурни, че са безопасни? Затова като че ли е по-добре да заложим на домашните ароматизатори. Те нямат никакви вредни вещества и ухаят също така прекрасно.

002Ето как може да си ги направите. Трябват ви само плодове, подправки и билки по желание, вода, буркан или друг подходящ съд.

Нарязвате плодовете на парчета в най-различни форми и ги слагате в празен буркан. След това към тях може да добавите и ароматни подпрвки и билки, всичко, с което разполагате. Накрая бурканът се допълва с вряща вода и се затваря, като се оставя да се запари вътрешността му за около 5 – 10 минути. След това вече може да отворите буркана и да се насладите на прекрасния аромат.

“Фигурин

Някои идеи за плодове и подправки, които може да използвате: ананас, лимон, портокал, лайм, грейпфрут (или само кори от тях), карамфил, канела, мента, розмарин, дафинов лист, джинджифил, ванилия, клонки от бор или смърч, ментово, кокосово или розово масло.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *